Miskolc

2019.07.22. 10:00

Már négy éve velünk a Miskolci Termelői Nap

A születésnap alkalmából változatos programokkal és ajándékkal is készültek a szervezők.

Tajthy Ákos

Jó hangulatú volt a vasárnapi rendezvény

Fotó: Ádám János

Méz, borok, húsok, sajtok, szappanok, levendulatermékek vagy éppen fagylalt – egy a közös bennük: mindegyik egyenesen a termelőtől volt beszerezhető vasárnap délelőtt az Erzsébet téren megrendezett Miskolci Termelői Napon.

A nagy népszerűségnek örvendő program idén már negyedik éve színesíti Miskolc életét, ennek apropóján július 21-én igazán ünnepli hangulatban várta a program a helybelieket.

A termelők ezúttal is reggel kilenc és délután egy óra között várták az érdeklődőket az Erzsébet téren, ahol mindenki beszerezhette kedvenc kézműves portékáját, és minőségi bioélelmiszerét.

Nem csupán vásárlás

A rendezvény ezúttal sem csak a vásárlásról szólt, a jubiláló rendezvény szervezői színes programokkal várták az érdeklődőket: a gyermekes családokat a Kalamajka Bábszínház Terülj-terülj asztalka című zenés bábjátéka és népi játszóház is várta. Emellett a kicsik kipróbálhatták többek között a játékos malacterelést, gólyás játékot, a dióejtőt, a „négy kívánság” horgászversenyt. A nagyobbak jó hangulatáról a Miskolc Dixieland Band koncertje gondoskodott.

 

Ahogy mindig, a civil szféra is képviseltette magát a termelői vásáron: az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület (ERKE) játékos foglalkozásokkal várta gyerekeket, míg a felnőttek a Magyar Vöröskereszt négy típusú állapotfelmérésén vehettek részt.

Ajándék fagyi

A születésnap alkalmából a szervezők egy igazi különlegességgel is készültek: ajándékkal, a nagy melegben egy hűsítő szülinapi fagylalttal köszönték meg a látogatóknak azt, hogy négy éve töretlen kedvvel és lelkesedéssel látogatják hónapról hónapra a programot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában