Ónod

2019.07.09. 12:00

Bevált az új vásártér

Megújult az ország legrégebbi rendszeres vására, az ónodi.

Hajdu Mariann

Öt kilométert is sétálhat, aki minden árut meg akar nézni

Fotó: Zöldi Anikó

Harmadik alkalommal rendezték meg az Ónodi vásárt múlt csütörtökön a megújult vásártéren. Tarnóczi Józseftől, a település polgármesterétől megtudtuk, most már bizton állíthatják, működik, azaz jó ötlet volt a fejlesztés, a korábban felmerült problémák orvoslása.

– Az ország legrégebbi, havi rendszerességű vására a miénk, 623 éve alapította Zsigmond király. Az ide ellátogatók azt mondják, nemcsak a legrégebbi, a legnagyobb is – mondta.

Megháromszorozódott

A polgármester megjegyezte, az elmúlt három évben megháromszorozódott az idelátogatók száma, így egyre nehezebben volt áttekinthető, muszáj volt változtatni rajta. Tarnóczi József elmondta, pályázati forrásból vásároltak újabb területeket a vásár régi területéhez, három vizesblokk épült, irodaépület, ezenkívül út, kerítés. Így most 8,6 hektáron lehet adni-venni, aki az egész területét be akarja járni, öt kilométert kell gyalogolnia.

 

– Most már több bejárata van, külön területen vannak a parkolók, áttekinthetőbb lett a vásár területe – hangsúlyozta a polgármester. Elmondta még, most éppen elférnek, ám tovább nem tudnának nőni, de nem is szeretnének. Úgy gondolja, nem turistalátványosságot szeretnének, hanem azt, aminek annak idején alapították: gazdasági-kereskedelmi eseményt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában