Önkormányzati választás

2019.05.28. 13:00

Már most a következő választásra gondolnak

A Fidesz megyei elnöke szerint az önkormányzati választások után még több polgármesterük lesz.

Hegyi Erika

Döntöttek a választók

Forrás: AFP

Az európai parlamenti választáson mandátumot szerzett pártok megyei vezetőit kérdeztük arról, a mostani eredmény ismeretében hogyan készülnek a következő próbatételre, az őszi önkormányzati választásra.

Tállai András, a Fidesz megyei elnöke lapunknak így fogalmazott:

– Miután a Fidesz egyértelműen a legerősebb párt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is, különösebben nem kell változtatunk a stratégiánkon. Az elvégzett munkában bízva azt gondolom, hogy optimistán készülhetünk az önkormányzati választásokra. Azokat az önkormányzati képviselői helyeket és polgármesteri pozíciókat, amelyeket jelenleg a Fidesz jelöltjei foglalnak el, minden bizonnyal meg tudjuk őrizni, sőt még erősíteni is tudunk. Tehát optimistán és felkészülten várjuk az önkormányzati választást – jelezte lapunknak Tállai András.

Civileket is

Dr. Fekete Zoltánné, a DK helyi vezetője elöljáróban megjegyezte: bár az önkormányzati választás egészen más ügy, mint az EP-választás, de mindenféleképpen arra törekszenek, hogy őszre hatékony együttműködés jöjjön létre az ellenzéki oldalon.

– Ez bizonyos értelemben már nem is csak terv, hanem folyamatban lévő munka. Arra törekszünk, hogy egy-egy közös jelöltet állítsunk a kormánypárti jelöltekkel szemben. Olyan jelölteket válasszunk, akik a legalkalmasabbak a feladatra. Nem kizárólag politikusok jöhetnek számításba, hiszen a civil világban is jócskán van lehetőség. Az ellenzéki oldalon az erőviszonyok megváltoztak, de ez senkit nem mentesít a további munka felelőssége alól. Kellő szerénységre, megfontoltságra, de határozott kiállásra van szükség az elkövetkezendő hónapokban, és szeretnénk a kellő időben a nyilvánosság elé állni – fogalmazott dr. Fekete Zoltánné.

Együtt állítanak

A Momentumnál Németh Gyöngyvér sajtóreferens nyilatkozott lapunknak. Mint mondta, a hétfői nap még a választási eredmény feldolgozásával és „megemésztésével” telt. Az önkormányzati választásokkal kapcsolatban Budapesten már hetekkel korábban bejelentették, hogy az MSZP–Párbeszéd, a Demokratikus Koalíció és a Momentum együtt állít egy-egy polgármesterjelöltet.

– Bár mi úgy érezzük, hogy igazi erő akkor van egy pártban, ha önállóan tud jelölteket állítani, de ősszel beállunk más pártok jelöltjei mögé is. Borsod-Abaúj-Zemplénben és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében kicsit gyengébben szerepelt a Momentum az országos átlagnál, de egyik megyében sem teljesített öt százalék alatt, és ezt egyik ellenzéki párt sem mondhatja el magáról – tette hozzá a sajtóreferens.

Kerestük az MSZP megyei elnökét, Varga Lászlót, de ő csak lapzártánk után ért rá. A Jobbik képviselőjét pedig nem értük el hétfőn telefonon. Mondandójukra szándékaink szerint visszatérünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában