Miskolc

2019.05.29. 18:00

Heccel kezdődött, végül álmok valósultak meg

Miskolcon és környékén teljesítik a beteg gyerekek kívánságait.

Bájer Máté

Az A Kívánság videoblógot átlag miskolci magánemberek hozták létre, bárminemű alapítványi vagy egyesületi háttér nélkül. A vlogon olyan videókat mutatnak be, amelyeken gyerekek leghőbb vágyait teljesítik. Abból indultak ki, hogy a beteg gyerekek gyógyulását segítik az örömteli pillanatok, így nem tableteket sorsolnak vagy mobiltelefonokat ajándékoznak, hanem az élményszerzést tűzték ki célul. Olyan álmokat váltanak valóra, amik egy-egy betegséggel küzdő vagy kifejezetten nehéz körülmények közt élő gyermeknek segítenek átvészelni a legnehezebb időszakokat. Legutóbbi, május 1-jén megjelent videójuk már közel egymilliós nézettségnél tart.

– Az egész projekt úgy indult, hogy a barátaim heccből folyton „ezt úgysem tudod megcsinálni” típusú kihívások elé állítottak, én meg rendre teljesítettem ezeket. Aztán rájöttem, mennyivel jobb lenne, ha egy konkrét cél érdekében tenném mindezt – mondta Zaveczki Tibor, az A Kívánság ötletgazdája, aki azt is elmesélte, hogy egy nagyszerű csapat jött össze a kezdeményezés során, akik mind szívükön viselik a gyerekek sorsát.

„Természetesen a lehetőségeink korlátozottak, így alkalmanként támogatók felajánlásait is igénybe vesszük, mint amikor a Hungaroring jóvoltából vihettünk el egy kisfiút, hogy megnézze a száguldó cirkuszt” – mesélte az önkéntes álomteljesítő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában