Helyi közélet

2019.04.02. 11:16

Egészségmegőrzésről Miskolcon egyszerűen, időseknek

Miskolc - A tavaszi megújulás hétköznapi lépéseiről esett szó az Egészségkosár rendezvényen.

Miskolc - A tavaszi megújulás hétköznapi lépéseiről esett szó az Egészségkosár rendezvényen.

Összegyűjteni a helyi szépkorúak javaslatait és ötleteit, és támogatni azok megvalósulását: ezért alakult meg az Idősek Tanácsa dr. Kiss János alpolgármester vezetésével. Egészségkosár címmel indított tavaly év végén rendezvénysorozatot a tanács, amelynek része a vízi torna a Kemény Dénes uszodában, valamint egy természetjáró mozgalom megteremtése a nyugdíjasok számára. Emellett dr. Felszeghi Sára PhD, főorvos beszél előadásaiban a legkülönfélébb egészségmegőrző témákról. Az influenza veszélyei után március 26-án Tavaszi megújulás címmel foglalta össze az időszakra jellemzőket a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban.

Szokásaink meghatároznak

– Úgy látom, egyre nő az érdeklődés, aminek nem kizárólag a program sikere miatt örülök, hanem remélem, hogy egyre többen lesznek egészségesek Miskolcon, és követik Arisztotelész gondolatait, miszerint „Az egészség nem egyetlen tett, hanem szokásainknak az összessége, azzá válunk, amit rendszeresen teszünk” – mondta köszöntőjében az alpolgármester. – Amikor kitaláltuk ezt a sorozatot, abból indultunk ki, ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben sok minden kell, jó kedv, jó szerencse, de ha egészségünk van, onnan már csak egy lépés a másik kettő. Dr. Felszeghi Sára mostanra az Idősek Tanácsának is tiszteletbeli főorvosa lett. Mi pedig igyekszünk, hogy ne csak szóval propagáljuk a törekvéseinket. Mindenki, aki ma elfogadta a meghívásunkat, gyümölcskosarat kap ajándékba – zárta.

Nagytakarítás kívül-belül

A doktornő együtt gondolkodásra hívta a jelenlévő időseket, hogy mit kellene tenniük azért, hogy idén az anyatermészettel párhuzamosan ők is újjáéledjenek.

– Tavasszal nemcsak a természet, hanem mi magunk is megújulunk. Ez mindenkinél más és más ütemben megy végbe, és nem feltétlenül csak az idős kor határozza meg, egyéb összetevők is léteznek – kezdte előadását Dr. Felszeghi Sára. Ezt követően kitért a környezetünk és belsőnk párhuzamos megtisztítására takarítással, böjttel és pozitív gondolkodással. Végül a rendszeres mozgás legegyszerűbb formáira, illetve a gyümölcs-, zöldségfogyasztás fontosságára hívta föl a figyelmet.

ÉM-DA


[related-post post_id="4173754"]

[related-post post_id="4165701"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában