Helyi közélet

2019.03.05. 14:39

Teljes életre buzdít a besenyőiek idősklubja

Szirmabesenyő - Táncházat és jógát is tart az érdeklődők számára az Ezüst Szirmok Nyugdíjas Egyesület.

Szirmabesenyő - Táncházat és jógát is tart az érdeklődők számára az Ezüst Szirmok Nyugdíjas Egyesület.

Négy éve támadt igény rá, hogy a településen összegyűjtsék az időseket, akik azóta tevékenyen hozzájárulnak a helyi közösség kulturális életéhez táncházaikkal, szabadidős programjaikkal.

Kirándulnak is

– Ezüst Szirmok Nyugdíjas Egyesület névvel alakult 2015. május 5-én tizenhat fővel az idős klub, de jelenleg már negyvenöten vagyunk, ami talán nyitott alkalmainknak köszönhető. Nagyon sok mindent csinálunk éves szinten és a háromfős vezetőség mindig elfogadtatja a terveket a tagokkal is. Igyekszünk egészséges életmódra inspirálni a szépkorúakat, ezért egészségmegőrzés témájában előadókat hívunk. Havonta egyszer bükki kirándulásokat, illetve fürdőlátogatásokat szervezünk. Azért, hogy rendszeresen mozogjunk, hétfőnként táncházat tartunk, ahol táncoktatás szokott lenni és külsősök is csatlakozhatnak hozzánk. Csütörtökönként pedig időskori jógát indítottunk – mutatta be Virág Jánosné klubvezető.

Szeretnek ünnepelni

A közösségben mindenki kibontakoztathatja a személyre szabott tehetségét.

– Minden hónap első keddjén tartjuk a klubnapjainkat, most ideiglenesen az iskola éttermében, amíg felújítják a művelődési házat. A település életébe bekapcsolódunk, például horgolt angyalkákat és terítőket árusítunk az adventi vásáron és koszorúzunk a nemzeti ünnepeken. Az iskolával jó kapcsolatot ápolunk, a gyerekek járnak hozzánk lucázni és a végén megvendégeljük őket a művelődési házban. Többen korábban otthonülő emberek voltak, mára barátokra leltek nálunk és szinte kitárult a világ előttük – mesélte a vezető.

ÉM-DA

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában