Helyi közélet

2019.03.09. 13:57

Az energiatakarékosság jegyében fejlődik Emőd

Emőd - Energetikailag megújult az iskola és a hivatal épülete.

Emőd - Energetikailag megújult az iskola és a hivatal épülete.

Emőd összességében mintegy 150 millió forint pályázati pénz és önerő segítségével felújította a városban működő II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola épületét, valamint polgármesteri hivatalnak otthont adó központi épületet. Az ünnepélyes átadáson Fekete Tibor polgármester örömét fejezte ki, hogy eredményesen folytatódik a város fontos, az önkormányzat működését is segítő épületeinek felújítása.

„Nem komplex megújulásról, hanem elsősorban energetikai felújításról van szó – hangsúlyozta a városvezető. – A pályázati úton nyert forrás elegendő volt ahhoz, hogy külső hőszigetelést kapjon mindkét épület. Szebb lett ezáltal a homlokzat is. Az iskolaépületben kicseréltük a nyílászárókat is, és új kazánok szolgálják az épületgépészeti rendszert és a radiátorokat is kicseréltük.”

Mint megtudtuk, a polgármesteri hivatal épületében, a komfortosabb munkavégzés érdekében saját erőből légkondicionáltak több helyiséget.

Gyarapodó város

„Ezek a beruházások újabb ékes bizonyítékai annak, hogy Emőd városa folyamatosan fejlődik, az itt élők és vezetőik folyamatosan azon dolgoznak, hogy előrébb jussanak – hangoztatta Tállai András, a térség országgyűlési képviselője. – A kormány és az Európai Unió szívesen támogat olyan településeket, amelyek láthatóan a gyarapodást segítik.

SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában