Helyi közélet

2019.02.11. 16:29

Vannak segítő kezek a kollégiumi tűz után

Budapest, Telkibánya - Telkibányán a református közösség is úgy érezte, segíteniük kell. A leégett kollégium diákjai tavasszal a településen vendégeskedhetnek majd egy-egy hétvégén.

Budapest, Telkibánya - Telkibányán a református közösség is úgy érezte, segíteniük kell. A leégett kollégium diákjai tavasszal a településen vendégeskedhetnek majd egy-egy hétvégén.

Az egész ország megdöbbenve nézte a televízió hírműsoraiban, hogyan semmisül meg a fővárosi Károli Gáspár Református Egyetem Ráday utcai kollégiuma. Az épületben január 23-án csaptak fel a lángok. Húsz gépjárművel több mint hatvan tűzoltó vonult ki a tűzhöz. Az épületet közel 80 embernek kellett elhagynia. A tűzesetnek egy halálos áldozata is van. A megyénkbeli szülők és református közösségek is aggódva követték az eseményeket percről percre.

Személyes szálak

– Sok személyes szál kapcsol a Ráday Kollégiumhoz – jelezte lapunknak Szalay László Pál, Telkibánya református lelkésze. – Mély megdöbbenéssel láttam az üzenőfalon megjelenő hírt azon az estén. Azonnal a telefonomért nyúltam, hogy az egyik volt tanítványomról megtudjam, jól van-e. Istennek hála, a tűz fellobbanása idejére már hazaért. Ha külföldre utaztam, ha konferenciára jöttem a fővárosba, ha egyházi, családi program volt, amikor csak tehettem, itt szálltam meg.

Külön persely

Az egész ország megmozdult, hogy segítséget nyújtson. A kisebb közösségek is kivették ebből a részüket.

– Mindenki a maga képessége szerint segít. A mi gyülekezetünkben, Telkibányán például a tűzeset után hirdettem a templomban, hogy mindenki önállóan is tehet adományt. A közelmúltban tartott presbiteri gyűlésen abban állapodtunk meg a gyülekezet vezetőivel, hogy kihelyezünk egy külön perselyt, amibe a veszteségek enyhítésére gyűjtünk. Továbbá tavasszal márciusban és áprilisban is egy–egy hétvégére vendégül látjuk a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Ka­rának csoportjait, hogy itt, ezen a védett, csendes, nyugalmas helyen tudják maguk mögött hagyni a borzalom minden visszatérő rémképét.

ÉM-HE


[related-post post_id="4132426"]

[related-post post_id="4128669"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában