Helyi közélet

2019.02.25. 10:06

Enni, inni, szórakozni Miskolcon

Miskolc - Hatalmas, és tartalmas volt idén is a Beche­rovka Miskolci Farsang forgataga.

Miskolc - Hatalmas, és tartalmas volt idén is a Beche­rovka Miskolci Farsang forgataga.

Az idei vásári forgatagban több mint 150 vásári kiállítóval találkozhattak a kilátogatók, akik az ország minden tájáról és a határokon túlról érkeznek.

Közel 80 településről érkeztek a partnerek, valamint a helyi éttermek és egyesületek is képviseltették magukat. A forgatagban pedig nemcsak a portékát kínálók érkeztek messze földről, de a vásározók között is rengeteg volt a külhoni látogató.

Miközben az asztalok mindenhol folyamatosan foglaltak voltak, a vásározók olyan ételekről is bizonyították, hogy lehet őket sétálás közben fogyasztani, amelyek egyébként nem tartoznak kifejezetten a street food ételek kategóriájába.

Így főtt kukoricával, palacsintával, vagy éppen egytálétellel is járkáltak a tömegben. Az ételek tekintetében pedig valóban volt minden, ami szemnek szájnak ingere, sőt olyasmi is, amiről nem is gondolnánk, hogy létezik.

Zene mindenhol

Zene pedig minden sarkon várta a farsangolókat, és ez nemcsak annak volt köszönhető, hogy a szokásos Városház téri nagyszínpad, illetve Salkaházi színpad és az Erzsébet téri nagyszínpad mellett a Grabovsky Pengető Utcazene Fesztivál még három színpadon biztosított folyamatos fellépőket. Hanem annak is, hogy mindenhol utcazenészbe botlott az ember: itt egy citerás, ott egy tárogatós, amott egy tangóharmonikás játszott.

De a programok között szerepelt kiállítás megnyitó, makettfesztivál, játszóház, közösségi programok; bemutatkozott a Mályi Madármentő Állomás, volt Zenei Szemere Szalon, bábelőadás és tudományos program is.

A Miskolci Farsang keretein belül megszervezett Farsangi Étkek, illetve Farsangi meleg italok (forralt bor és meleg ital kategóriában) versenyének is kihirdették szombaton az eredményeit. Az első három helyezett mind a három kategóriában oklevelet, illetve nyereményt vehet át a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és Miskolc város felajánlásával.

Többek között egy molinót, mely az installációs helyük oldalán jelzi, hogy megnyerték az adott versenyt, ezzel hirdetve termékük kiváló minőségét.

ÉM-HI


[related-post post_id="4152396"]

[related-post post_id="4152104"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában