Helyi közélet

2018.12.15. 11:34

Gyertyagyújtásra várnak az adventi koszorúnál Miskolcon

Miskolc - Folytatódik az Advent Miskolcon programsorozat. Ma, szombaton, 17.30-tól kezdődik a Szent István téren a miskolci tehetségek, Kereszt­falvi Bence és Rikk Andrea karácsonyi műsora.

Miskolc - Folytatódik az Advent Miskolcon programsorozat. Ma, szombaton, 17.30-tól kezdődik a Szent István téren a miskolci tehetségek, Kereszt­falvi Bence és Rikk Andrea karácsonyi műsora.

Ugyanitt 18 órától élvezheti a közönség Szinetár Dóra koncertjét.

Énekel a fenyő

A város adventi koszorúján december 16., vasárnap, 16 órakor gyújtják meg a harmadik gyertyát. Erre dr. Kiss János alpolgármester vállalkozik. Az adventi rendezvényen közreműködik a Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Szakgimnázium.

Érdemes lesz még a téren maradni: 17 órától az Éneklő fenyőn a Miskolci Gráciák Egyesülete lép fel. Mint ismert: az Éneklő fenyő programot közösségépítésre találták ki, azért, hogy a csapatok együtt készüljenek, együtt nevessenek és közös élményeket szerezzenek (amiről videofelvételt is őrizhetnek majd). A szervezők jelentkezőket megszólító közleménye azt is tudatta: „a komoly részét »elviszik« majd a kórusversenyre jelentkező profi, félprofi és amatőr énekesek. Az itt meghirdetett félórák értetek vannak elsősorban. És mivel a jókedv ragadós, az Advent Miskolc közönsége veletek örül majd!”.

Jövő vasárnap is

Már most szólunk, hogy a tervek szerint december 23-án, vasárnap 16 órakor lesz az utolsó gyertyagyújtás. Az ebből az alkalomból szervezett programon közreműködik a Lévay József Református Gimnázium. A gyertyát Kriza Ákos, Miskolc város polgármestere gyújtja meg a betlehemi békelánggal.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában