Helyi közélet

2018.11.04. 15:43

Tovább fejlődhetnek a miskolci termelői piacok

Miskolc - A fejlesztéssel a huszonegyedik századot célozzák meg a megyei jogú városokban, így Miskolcon is.

Miskolc - A fejlesztéssel a huszonegyedik századot célozzák meg a megyei jogú városokban, így Miskolcon is.

A megyei jogú városok komoly gazdasági potenciált jelentenek Magyarországon, környezetvédelmi és piacfejlesztési törekvéseiket a kormány is támogatja – jelentette ki Nagy István agrárminiszter néhány napja.

Húszmilliárdból indulnak

A Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnökével folytatott egyeztetést követően a tárcavezető bejelentette: megállapodtak, hogy nagyfokú és nagyarányú termelői piacfejlesztési projektet indítanak mind a 23 megyei jogú városban. A kezdeményezés célja, hogy 21. századi körülmények között tudjanak vásárolni az emberek a termelői piacokon.

Szita Károly kaposvári polgármester (Fidesz), a MJVSZ elnöke közölte: a program a megyei jogú városokban 20 milliárd forintból indulna, amelynek felét a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által nyújtott hitelből, illetve saját erőből finanszíroznák.

Van igény a vásárlók részéről

A törekvés összhangban van Miskolc fejlesztési terveivel. A városban a Vasgyári piac 2006-ra, a Búza téri pedig 2008-ra épült újjá.

2010-ben már a jelenlegi városvezetés alakított ki új őstermelői piacot, melyre nagy volt az igény mind a termelők, mind a vásárlók részéről. Egyre többen vásárolnak tudatosan friss, jó minőségű terméket közvetlenül a termelőtől. Ezt az igényt próbálja kielégíteni a minden hónap harmadik hétvégéjén megrendezett belvárosi termelői nap, de az egyik népszerű bevásárlóközpont is szervez hasonló programot termelői csütörtök címmel.

ÉM-TÁ


[related-post post_id="4033429"]

[related-post post_id="4001774"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában