Helyi közélet

2018.10.29. 19:06

26 fokban a MIHŐ sem fűt

Miskolc - Automatika szabályozza a MIHŐ hőközpontjait.

Miskolc - Automatika szabályozza a MIHŐ hőközpontjait.

Miért fűtenek, ha ilyen meleg van kint? - kereste fel kérdésével szerkesztőségünket egyik olvasónk hétfőn délelőtt, az ő jelzése szerint ugyanis nagyon meleg volt a lakásában.

Ha valamire, a hőmérsékletre nem panaszkodhatunk, sorra dőlnek az október végi melegrekordok, 29-én sem mértek még ennyire meleget.

Az Időkép azt írja, a magasabb pontokat leszámítva mindenhol 20 fok fölé emelkedett a hőmérséklet, délkeleten 25-27 fok volt jellemző. Az Országos Meteorológiai Szolgálat hivatalos mérései szerint Kübekházán 27,1 fokig melegedett a levegő, megdöntve ezzel az 1923-ban ezen a napon, Szerepen mért 25,9 fokos napi melegrekordot. A fővárosban sem kellett kabát ezen a napon, 24,3 fok volt a maximum-hőmérséklet a II. kerületben és Újpesten. Eddig 23,5 fokkal az 1928. október 29-i meleg tartotta a rekordot.

Természetesen kíváncsiak voltunk, hogy ilyen melegben miért melegek a radiátorok a miskolci távfűtéses lakásokban. Mint azt Pásztor Imre, a polgármesteri hivatal vállalati és projektkommunikációs vezetője elmondta, a MIHŐ szeptember 25-én kezdte meg a távfűtést Miskolcon, de ez nem azt jelenti, hogy ettől kezdve a radiátorok folyamatosan melegek maradnak. - A hőközpontban lévő automatika a külső hőmérséklet szerint szabályozza a fűtést, éjszaka melegebb, nappal pedig akár hideg is lehet a radiátor. Ez egy okos és a fogyasztók számára költségtakarékos megoldás – mondta Pásztor Imre.

ÉM-TÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában