Helyi közélet

2018.09.06. 07:48

Péntektől a buszjáratok is a körömi pontonhídon közlekednek

Köröm - Huszonöt perccel rövidül a kerülőútvonal Tiszaújváros és Kesznyéten között.

Köröm - Huszonöt perccel rövidül a kerülőútvonal Tiszaújváros és Kesznyéten között.

A Tiszaújváros és Kesznyéten közötti összekötő úton lévő Sajó-híd 2018. augusztus 1-től történt teljes szélességű lezárása óta a helyközi és távolsági buszközlekedésért felelős Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. az érintett települések és Tiszaújváros autóbuszos kapcsolatát a menetrend szerinti járatok Kesznyéten-Kiscsécs-Girincs-Köröm-Sajóhídvég-Berzék-Bőcs-Sajólád-Tiszaújváros kerülő útvonalon biztosította, amely az utasok számára természetesen nem járt többletköltséggel.

Az átszervezés óta eltelt időszakban a járatokat igénybe vevők részéről a kialakított menetrendre vonatkozóan a társasághoz negatív visszajelzés nem érkezett.

Működik a pontonhíd

Az utasok érdekeit is szem előtt tartva ez eddigi útvonal és az ideiglenes menetrend 2018. szeptember 7-től módosul, az utazási idő lerövidül a Magyar Honvédség által a Köröm és Muhi települések között a Sajó folyóra telepített pontonhídon való közlekedési lehetőségnek köszönhetően.

A járatok rövidebb útvonalon, továbbra is közvetlen eljutást biztosítva közlekednek Tiszaújváros és Kesznyéten között a Tiszaújváros-Muhi-Köröm-Girincs-Kiscsécs-Kesznyéten kerülő útvonalon, míg a Bőcs, Berzék és Sajóhídvég településekről Tiszaújvárosba utazók Köröm, tiszalúci elágazás megállóhelyen szállhatnak át a körjáratra.

Gyorsabb kerülőút

A pontonhídon át történő közlekedés következtében a Tiszaújváros és Kesznyéten közötti útvonal távolsága jelentősen csökken: a terelőút a jelenlegi 39,6 kilométer helyett 22,6 kilométer lesz, mely a menetidőt összességében mintegy 25 perccel rövidíti le. Az utasok a hídlezárás ideje alatt a jelenlegi díjszabás szerint vehetik igénybe a járatokat.

A pontonhidat a Magyar Közút Zrt. szakemberei az elmúlt hétvége folyamán tették alkalmassá az autóbusz-közlekedésre, csak magaspadlós szóló és csuklós autóbuszokkal, az utasok leszállítása nélkül fognak közlekedni rajta, maximum 5 km/órás sebességgel.

Az új útvonallal összefüggésben a 2018. augusztus 1-től érvényben lévő ideiglenes menetrendhez képest 2018. szeptember 7-én üzemkezdettől menetrendi módosításokat vezetett be a társaság, melyeket közzétettek a www.emkk.hu weboldalon. Az új menetrend továbbra is az alapvetően a 4 műszakos kiszolgálást biztosító, az üzemek, illetve a tanintézmények munkarendjéhez igazodóan tervezett járatokat tartalmazza.

ÉM-SZB



[related-post post_id="3973433"]

[related-post post_id="3970831"]

[related-post post_id="3968510"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában