Helyi közélet

2018.09.04. 08:51

Ismét lesznek sárga csíkok Miskolcon

Miskolc - Pozitív volt a tavalyi tapasztalat, így ismét festenek majd a kereszteződésekben.

Miskolc - Pozitív volt a tavalyi tapasztalat, így ismét festenek majd a kereszteződésekben.

Nem enyhülnek a dugók Miskolc legforgalmasabb kereszteződésében, de azért vannak olyan megoldások, amelyek adnak némi reményre okot.

Lépésben, araszolva

Olvasónk fordult szerkesztőségünkhöz a múlt héten azzal az észrevétellel, hogy a Búza téri, nagy kereszteződésben annak ellenére is nagy fennakadások vannak, hogy még az iskola sem kezdődött el és nem csak csúcsidőben. A helyszínen mi is meggyőződhettünk róla, hogy továbbra sem enyhül a legnagyobb átmenőforgalmat bonyolító, több főút csatlakozásában található kereszteződés forgalma. Különösen igaz ez a 26-os út bevezető szakaszán: délután fél kettőkor a Szeles utca kereszteződéstől az Álmos utcáig állt a sor, a zöld jelzés alatt 4-5 autó tudott csak áthaladni a kereszteződésen – ha érkezett egy csuklós busz, amely keresztbe fordult a balra tartó sáv miatt, akkor egy sem.

Továbbra is megfigyelhető az a probléma, hogy az autósok annak ellenére is behajtanak a kereszteződésbe, hogy látható, fenn fognak akadni, és így akadályozzák a keresztirányú forgalmat, amely zöld jelzés ellenére sem tud elindulni, dugót okozva.

Különösen veszélyes

2017 őszén a megyei Rendőr-főkapitányság kérésére a Búza téren és környékén a 3-26-os főutak kereszteződésében, a Horváth– Ady utcák kereszteződésében, az Ady Endre utca – Madarász Viktor utca – Szeles utca kereszteződésében és a 26-os főút – Szeles utca kereszteződésében „Különösen veszélyes helyekre” utaló sárga burkolati jeleket festettek fel annak érdekében, hogy a kereszteződésben a gépjárművek ne álljanak meg, biztosítva ezzel a zavartalan keresztirányú forgalmat. Az autósok véleménye megoszlott arról, hogy a felfestés mennyire váltotta be a hozzá fűzött reményeket, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. azonban egyértelműen pozitív következtetéseket volt le. „A burkolati jelek felfestése számunkra kedvező tapasztalatot hozott, lényegesen kevesebb jármű maradt a kereszteződésben, amely csökkenti ezzel az áteresztő képességet. A kedvező tapasztalatok alapján 2018. augusztus elején megrendeltük a veszélyes helyre utaló jelek festését, melyet várhatóan ez év szeptember végén elvégeznek” – tudatták megkeresésünkre.

A kereszteződéssel kapcsolatban több kérdést, felvetést is intéztünk a társasághoz, amelyeket meg is válaszoltak, ezekre holnapi, szerdai lapszámunkban visszatérünk.

ÉM-HI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában