Helyi közélet

2018.09.04. 17:44

Értéket és lehetőséget kínál Miskolc

Miskolc - Több mint száz kiállító mutatkozik be a hétvégi rendezvényen.

Miskolc - Több mint száz kiállító mutatkozik be a hétvégi rendezvényen.

Ötödik alkalommal rendezik meg szeptember 7-én és 8-án a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közfoglalkoztatási Kiállítás és Vásárt. A hétvégi eseményt beharangozó sajtótájékoztatón Demeter Ervin megyei kormánymegbízott köszöntötte a megjelenteket, aki köszönetet mondott a miskolci önkormányzatnak, hogy partner a program szervezésében.

- Idén a megye tizenhat járásának százhárom kiállítója mellett Heves megyéből három, Nógrádból kettő, Hajdú-Biharból pedig öt település mutatkozik be. A cél változatlanul az, hogy bemutassuk a közfoglalkoztatás során előállított termékeket, a programok értékteremtő jellegét és hasznosságát. A kiállításon lehetőséget biztosítunk a közfoglalkoztatók számára, hogy bemutassák a foglalkoztatási programok keretein belül megvalósított újszerű elemeket – hangsúlyozta.

A miskolciak is szeretik

A kormánymegbízott emlékeztetett, a közfoglalkoztatással a kormányzat célja korábban az volt, hogy mindenki, aki tud és szeretne dolgozni, az lehetőséget kapjon.

– Ezt a célt szerintem mára elértük ma már az a legfontosabb, hogy a minél többen kerüljenek át a munkaerőpiacra. Ezért hétvégi kiállításon és vásáron a kormányhivatal foglalkoztatási főosztálya hetven foglalkoztató, közel hatszázötven állását hozza el, és kínálja majd a közfoglalkoztatottaknak – zárta gondolatait Demeter Ervin.

- Miskolc lakossága jó szívvel és nagy érdeklődéssel várja a mára már hagyománnyá vált rendezvényt, és tapasztalataim szerint szívesen is vásárolnak az itt kiállított a magas színvonalú kézműves termékekből – méltatta a programot Kiss János Miskolc alpolgármestere.

Betöltötte célját

Kiss János kiemelte a közfoglalkoztatási Miskolcon is betöltötte eredeti célját, hiszen helyiek sokaságának adott lehetőséget visszatérni a munka világába.

- Közülük pedig sokan munkagyakorlatot szerezve, és társadalmi kapcsolataik megerősödése után már már az elsődleges munkaerőpiacon tudják ellátni munkaerővel a Miskolcra betelepülő cégeket – zárta gondolatait az alpolgármester.


Folyamatosan csökken

2017 első félévében országosan 187 300 közfoglalkoztatottat tartottak számon, idén viszont már csak 148 ezret. Megyénkben is igen jelentős a változás: tavaly még 33 400 közfoglalkoztatott dolgozott Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településeken, idén viszont már csak 28 ezren.

Ezeket kormányhivatal által nyújtott képzések iránt is nagy volt az érdeklődés, 13 675 alacsony képzettségű közfoglalkoztatottból, több mint 11 ezren sikeresen le is vizsgáztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában