Helyi közélet

2018.09.04. 18:23

Átstrukturálják Miskolc szakképzési rendszerét

Miskolc - Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal valamint a Szakképzési Centrumok Regionális Szakképzési és Felnőttképzési Tanévnyitó Konferenciasorozatot szerveznek.

Miskolc - Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal valamint a Szakképzési Centrumok Regionális Szakképzési és Felnőttképzési Tanévnyitó Konferenciasorozatot szerveznek.

Ennek első állomását kedden délután a Miskolci Egyetemen tartották.

A konferenciasorozat meghívottjai a szakképzésben, felnőttképzésben részvevő intézmények igazgatói, érdeklődő pedagógusai, az általános iskolák igazgatói, pályaválasztással, pályaorientációval foglalkozó pedagógusai, munkatársai a térség intézményvezetői, a duális szakképzésben érintett szervezetek és helyi vállalatok.

A rendezvényen Tátrai István József, a Miskolci Szakképzési Centrum főigazgatója köszöntötte a megjelenteket. Miskolcon felmérték a gazdasági igényeit, modellezik, hogy milyen szakmunkásokra lesz szükség a jövőben, a cél a városhoz kötődő életpálya kialakítása, mondta dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere köszöntőjében.

- Az Innovációs és Technológiai Minisztérium víziója, hogy Magyarország 2030-ra Európa első öt olyan országa közé tartozzon, ahol a legjobb élni, lakni és dolgozni - mondta előadása bevezetőjében dr. Palkovics László miniszter. Ehhez három területen - kreatív magyarok, innovatív vállalkozások, a gyors és biztonságos közlekedési rendszer és az energetika – majd háromszáz olyan akciót, intézkedést határoztak meg, amellyel ez a cél elérhetővé válhat. A miniszter megemlítette azt a pilot projektet is, amely Miskolcon valósulhat meg 6,5 milliárdos támogatással, és amelynek keretében a szakképzés rendszerét kompletten átstrukturálják, átalakítják. A délután folyamán az érdeklődők szakmai előadásokat hallgathattak meg a szakképzés kapcsán.

ÉM-HI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában