Helyi közélet

2018.09.05. 09:24

A Kerekdomb fesztivállal népszerűsítik Tállyát

Tállya - Könnyű- és komolyzenével, irodalommal, borokkal, gasztronómiával, színházzal és sok más programmal várja szeptember 13. és 16. között Tállyán vendégeit a Kerekdomb Fesztivál.

Tállya - Könnyű- és komolyzenével, irodalommal, borokkal, gasztronómiával, színházzal és sok más programmal várja szeptember 13. és 16. között Tállyán vendégeit a Kerekdomb Fesztivál.

A szervezők kedden ismertették, hogy mire számíthatnak majd a látogatók, ha elutaznak az összművészeti fesztiválra, mellyel a terület értékeire kívánják ráirányítani a figyelmet.

Negyedik éve

A szervező Művészetek a Vidékfejlesztésért Alapítvány nevében Oszkó-Jakab Natália kuratóriumi elnök elmondta: Magyarországon sok kevésbé ismert, azonban kulturális és történelmi értékekben gazdag terület helyezkedik el. Ilyen Tállya is, ahol már 4. éve rendezik meg a fesztivált – ahol – reményeik szerint – az egyszeri látogatók olyan maradandó élményeket kapnak, hogy később majd visszatérnek.

A programokat Szabó Réka produkciós menedzser ismertette. A széles választék idén is az összművészetiség jegyét viseli magán. Izgalmas könnyűzenei fellépők, akik a szervezők elképzelései szerint bevonzzák a fiatalokat a komolyzenei koncertekre is (rendszeres szerepet kap a Miskolci Szimfonikus Zenekar!); kortárs programok, mint a slam poetry, improvizációs zenélések, irodalom, filmművészet és színház; valamint külön helyszínt kapnak a családcentrikus, gyerekeknek kedvező programok.

A fesztivál alapcéljával egybevágóan, fontos szerepet kapnak a helyi hagyományokat felelevenítő elemek, mint a népmesterségek népszerűsítése, a helytörténeti séták vagy a dűlő túra a borvidéken.

Idén újdonság, hogy a program hivatalos résztvevője a tállyai Történelmi Borút Egyesület a maga 17 pincéjével. Kovács Zoltán elnök elmondta, hogy mindegyik pincészet hivatalos fesztiválhelyszín, amiket borútlevéllel látogathatnak helyi különlegességekért a résztvevők. Mindemellett a gasztronómia is hangsúlyos szerepet kap.

ÉM-KCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában