Helyi közélet

2018.07.20. 07:35

Gönci barack kicsiknek, nagyoknak és ínyenceknek

Boldogkőváralja, Gönc - Mi is ott voltunk a Gönci Barack Vigasságon, ahol minden a csodálatos gönci barackról szólt.

Boldogkőváralja, Gönc - Mi is ott voltunk a Gönci Barack Vigasságon, ahol minden a csodálatos gönci barackról szólt.

Július első hétvégéjén immáron hetedik alkalommal ünnepelték együtt a szervezők és a vendégek a gönci kajszibarackot a Gönci Barack Vigasságon. A Zemplén kapujában ilyenkor minden a barackról szól, a Boldogkői vár, a Bestillo Pálinkaház és Terra-Boldogkő Látványpince is mámorító gyümölcsillattal telt meg.

A festői környezetben, a Boldogkői vár lábánál, finom ételek, italok és jó zenék várták a családokat és baráti társaságokat, akik és amelyek szép számmal érkeztek a pálinkafőzők pultjaihoz.

A gasztrofesztiválon idén is megmérkőztek egymással az italok és díjazták a pálinkafelismerő verseny legjobbjait, akik a magyar hungarikumot mustrálták.

A látogatók a gönci barackból készült nyalánkságokkal, a váraljai nagymamák munkáival: lekvárral, fánkkal, rétessel, krumplilángossal és szörppel egészíthették ki a vacsorát és hidegen kezelt mézet vihettek haza vásárfiaként.

Amíg az idősebbek koncerteken szórakoztak, a fiatalabbak a kézműves-foglalkozásokon megismerkedhettek a nemezeléssel, dolgozhattak újrahasznosított anyagokkal és készíthettek tűzzománcot. A legkisebbek számára pedig a játszóház állt nyitva. Egyszóval minden vendég megtalálta a neki való hasznos időtöltést, miközben jókat ehetett és ihatott.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában