Helyi közélet

2018.06.11. 14:01

Tüzes Kakasok Pácinban

Pácin - Tizenhat kakas bánta a pácini családi napot, amelyet az idén kakasfőző verseny köré szerveztek.

Pácin - Tizenhat kakas bánta a pácini családi napot, amelyet az idén kakasfőző verseny köré szerveztek.

Az utóbbi évek talán legsikeresebb családi napját rendezték meg Pácinban, melyet hagyományosan összekötöttek a Nemzetközi Gyermeknappal.

Ezek az alkalmak is tovább erősítik a pácini közösséget" Gégény Zsuzsanna

16 bográcsban

Ezúttal kakasfőző verseny köré szervezték az együttlétet: a tizenhat jelentkező csapatnak a község önkormányzata felajánlott egy-egy megtisztított kakast, valamint tetszés szerinti mennyiségű tűzifát. Tizenhat bográcsban rotyogott a kakaspörköltnek való a kastélypark árnyas fái alatt, olyan csapatok főzőhelyein, mint például a Fakanál Forgató Nagyik, Kerge Kakasok, Tüzes Kakasok, Kakas a Tyúkólban, a Pácini Pedagógusok Társasága, Görög Tűzhely, Hajnalkiáltók vagy az Ivók társulata.

Bemutatók

A napnyitón sokan megnézték a Pácini Bárókert Óvoda és a Pácini Általános Iskola énekes-táncos csoportjainak nagyon szépen sikerült műsorát, ahogyan a Pácini Idősek Klubjának szórakoztató programját is. A családi nap közönségét sokféle program várta, a gyerekek sorban álltak az arcfestő és az ugrálóvár előtt, látványosan dolgozott a kovácsmester, sokan voltak kíváncsiak a régi hangszerek tárlatára, a gyógyszerkészítésre, a Miskolci Közlekedési Vállalat, a cigándi tűzoltók és a sátoraljaújhelyi Börtön­múzeum bemutatójára is.

A versenyműveket a sárospataki királyi szakács, Márki Bertalan István vezette zsűri ízlelte meg, amely a fődíjat a Berecki Tökös-Tarajos Brigád étkének, a Kakas ízei a kakas erejével, sztrapacskával és polenta szívecskével tálalva fantázianevű versenyművének ítélte. A királyi szakács mindemellett két hatalmas bográcsban főzött kakaspörköltet a vendégeknek, akik kóstolójeggyel élvezhették a kakasgasztronómia e szabadtéri remekét szarvacska tésztával, eredeti pácini savanyúsággal.

– Ezek az alkalmak is tovább erősítik a pácini közösséget, éppen ezért szeretünk egyre több programot szervezni, ahol a páciniak találkozhatnak egymással – tudtuk meg Gégény Zsuzsannától, Pácin polgármesterétől.

- BG -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában