Helyi közélet

2018.06.29. 14:31

Nyári szünet: mi legyen a gyerekkel?

Miskolc - A hosszú iskolai szünetben, sokak számára rendkívül nehéz megoldani a gyermekfelügyeletet.

Miskolc - A hosszú iskolai szünetben, sokak számára rendkívül nehéz megoldani a gyermekfelügyeletet.

A nyár komoly kihívást jelent az óvodás, kisiskolás korú gyermekes családok számára. Egy miskolci játszóházban jártunk, próbáltuk megtudni a családoktól, ki, hogyan oldja meg a gyermekelhelyezést a nyári szünetben.

Vonzó a labirintus

„Hosszú az iskolai szünet és az egész családot be kellene vonni ahhoz, hogy a gyereket erre a tíz hétre valahová el lehessen helyezni és a nagyszülők is még dolgoznak” –mondta el érdeklődésünkre egy anyuka, Asbóth Zsófia, akinek két gyermeke van, 7 és 8 évesek.

„Az interneten keresgéltem, és erre a játszóházra esett a választásom, hiszen itt egész nap felügyelet alatt vannak a kicsik. A gyermekfelügyelők nagyon szimpatikusak, segítőkészek, kedvesek, sokan vannak, úgyhogy megnyugtató, hogy jó helyen vigyáznak a gyerekekre, akik szeretnek ide járni, mert kevésbé kötött, mint az iskola. Már most hiányolják, hogy a jövő héten nem tudnak jönni” – mondta Zsófia.

A nagyszülők keveset bírnak

„Szerintem jó megoldás, ha szerveznek játszóházakat és nem horror áron. A nagyszülők idősebbek és betegesek, ezért már annak is örülök, hogyha kicsit be tudnak segíteni. A gyerekekre pozitív hatással van ez a környezet. Egyszer sem jöttünk úgy haza, hogy rossz élmény lett volna. A kézműveskedést nagyon szeretik. A lányom úszótáborba jár, ahol kielégítik a napi mozgásigényét” – foglalta össze Szepesi Zsuzsanna, aki éppen gyermekeiért jött.

Az említett játszóház munkatársától, Jelcs Zsófiától tudjuk, sokan járnak hozzájuk, szerinte a gyerekekre jótékony hatással van a közösség, és hogy felszabadultan tudnak játszani.

DA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában