Helyi közélet

2018.05.18. 10:41

Kétéves az ároktői roma kórus

Ároktő -Hetente egyszer zene­tanár jár hozzájuk, de önszorgalomból és lelkesedésből szinte mindennap próbálnak.

Ároktő -Hetente egyszer zene­tanár jár hozzájuk, de önszorgalomból és lelkesedésből szinte mindennap próbálnak.

Ároktőn két éve működik egy többségében gyerekekből álló roma kórus. Pályázati támogatásból Miskolcról jár hozzájuk zenetanár hetente egyszer, de önszorgalomból és lelkesedésből szinte mindennap próbálnak a kultúrházban.

Népszerűek

Sikeres fellépéseiknek köszönhetően a Nők lapja márciusi számában egy hosszú írás jelent meg róluk. Sikereik jutalmául az önkormányzat támogatásával Családi Majálist szerveztek, melyen részt vettek a szülők, a rokonok és az érdeklődők. A program a kórus által megtanult különböző zeneirányzatokat felölelő dalok bemutatásával kezdődött.

Nagy izgalommal készültek a helyi közönség előtti bemutatkozásra, mivel a dalcsokor Kodály Zoltán szerzeményeivel kezdődött, majd cigány és magyar nótákat énekeltek. A kórus bemutatkozása után igazi majálishangulat alakult ki. A felnőttek a kultúrház udvarán lévő szabadtéri kemencében sütöttek és főztek, a gyerekek boldogan élvezték a majális hangulatát. A program este szalonnasütéssel és közös énekléssel fejeződött be.

-ÉM-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában