Helyi közélet

2018.05.31. 11:35

Hullámvölgy után újra divatba jöttek a piacok

Miskolc - Mezőgazdaságunk fejlődésének is jót tesz, hogy újra benépesülnek a piacok.

Miskolc - Mezőgazdaságunk fejlődésének is jót tesz, hogy újra benépesülnek a piacok.

Más dolgok mellett a megyében található piacok helyzetéről is szó esik a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés csütörtöki ülésén.

Szívesen vesznek a termelőtől

Taskó József, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke beszámolójából – többek között – az is kiderül, hogy a helyi zöldség-gyümölcs piacok kezdik kiheverni a bevásárlóközpontok vásárlóelszívó hatása miatti sokkot és beindult egy felfelé irányuló folyamat, azaz ismét sokan látogatják meg bevásárlókörútjuk során a helyi piacokat. Mindez a mezőgazdasági termelők – főleg a kistermelők – helyzetére is jótékony hatással van.

Foglalkoztatás, egészség

A megye mezőgazdaságáról egyébként szó lesz a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóságának tevékenységéről szóló beszámoló kapcsán, amelyet ugyancsak Taskó József készített el.

Szó lesz még a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal tevékenységéről, különös tekintettel az élelmiszer-biztonságra, a foglalkoztatási helyzetre és a lakosság egészségi állapotára.

- SZB -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában