Helyi közélet

2018.04.06. 19:56

Összefogtak az állatvédők: Bajba jutott állatokat mentenének

Miskolc - Az állatvédelem iránt fogékony érdeklődők, állattartók és támogatók szívesen piknikeztek a Rockwell előtt a MÁSÁ-val és a Szurkolók az állatokért csapatával az I. Miskolci Állati Napon. A rendezvény remek kikapcsolódási lehetőséget kínált állatbarátok számára: az egész napos piknik, zenével, büfével, tombola nyereményekkel és további értékes programokkal.

Miskolc - Az állatvédelem iránt fogékony érdeklődők, állattartók és támogatók szívesen piknikeztek a Rockwell előtt a MÁSÁ-val és a Szurkolók az állatokért csapatával az I. Miskolci Állati Napon. A rendezvény remek kikapcsolódási lehetőséget kínált állatbarátok számára: az egész napos piknik, zenével, büfével, tombola nyereményekkel és további értékes programokkal.

Két állatvédő szervezet: a Szurkolók az állatokért csapata és a Miskolci Állatsegítő Alapítvány (MÁSA) összefogásával valósult meg az I. Miskolci Állati Nap.

Remek kikapcsolódási lehetőséget kínált állatbarátok számára, az egész napos piknik, zenével, büfével, tombola nyereményekkel és további értékes programokkal. Az eseményt, az Egyetemváros szívében, a Rockwell klub előtt tartották tegnap délután, amely Stereo Palma és Fell The Wonder bulival zárult.

A Miskolci Állatsegítő Alapítvány elnökétől, Kisfalvi Nyinától tudtunk meg néhány részletet.

Tizenöt átmeneti hely

„Szeretnénk a mi támogatóink figyelmét is felhívni a Szurkolók az állatokért csoport törekvésére. Tizenöt átmeneti helyet igyekeznek létrehozni mentett kutyáik számára, amelyhez több mint félmillió forintra lenne szükségük. Mi azzal járulunk hozzá ehhez, hogy vonzó programokat kínálunk az I. Miskolci Állati Napon. A segítségünkkel ingyenes állatorvosi állapotfelmérés valósul meg dr. Molnár Zsuzsanna közreműködésével. Váradi Niki kutyakozmetikus profi fotókat készít, amelyeket adományként lehet megvásárolni. Nem sokára kezdődik a kutyabemutató Apró Zsuzsanna kiképző vezetésével, amiben szintén MÁSÁ-s mentett kutyák vesznek részt. Megmutatják, hogy milyen jól tudnak akár szerepelni is, miután szerető gazdákhoz kerültek. Három gyönyörű kiskutyát pedig már itt a helyszínen örökbe adunk.”

Közös célok

Csík Zoltánt, a Szurkolók képviselőjét kérdeztük a közös célokról. „A mentésekkel kapcsolatban kerestük meg a MÁSÁ-t. A fuvarozásban pedig mi siettünk többször a segítségükre. A csoportunk radikálisabban képviseli az állatvédelmet, mint a legtöbb kutyamentő szervezet. Állatkínzások miatt megyünk ki, vagy rosszul tartott kutyákhoz. Most nálunk van például egy cukorbeteg kutyus, akit le akart lőni a gazdája. Neki szeretnénk minél előbb otthont találni. A Vasgyárban már kaptunk jelképes összegért egy raktárépületet, amely az új telephelyünk lesz. Viszont a tizenöt kennelhez, amelyeket átmeneti menhelyként használnánk, még hiányzik az anyagi keret.”

A Szurkolókat a Miskolc Renegades Amerikai Futball csapat két tagja erősítette.„A csapatban a legtöbben állattartók vagyunk. Örülnénk neki, ha komolyabb szerepet kapna az állatvédelem és e mellé akartunk ideállni. A tombolába felajánlottunk egy labdát és néhány szezonbérletet.” – fogalmazott Venczel Tibor.

Mint megtudtuk, a látogatók közül többen szívügyüknek tartják az állatvédelmet. Hegyi Gréta Barbara beszélt a motivációiról. „Azért vagyunk itt a párommal, mert szeretnénk, ha több figyelmet kapna az állatkínzás elleni tiltakozás. Személyesen találkoztunk már olyan esettel, amikor nagyon sok kutyát egy szűk helyre zártak be és ezért elpusztultak. A MÁSÁ-t négy éve ismerjük és támogatjuk, idén is készülünk a hétvégi jótékonysági báljukra.”

ÉM-DA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában