Helyi közélet

2018.04.17. 08:01

Kesznyéten, Girincs. Hol épül meg a pontonhíd?

Kesznyéten - Nem kell nagyot kerülnie az autósoknak a kesznyéteni híd fel­újítása idején.

Kesznyéten - Nem kell nagyot kerülnie az autósoknak a kesznyéteni híd fel­újítása idején.

Eredetileg március 22-én kezdődött volna el a kesznyéteni közúti híd felújítása, ám a munkák mind a mai napig nem kezdődtek el. Nincs szó időhúzásról, inkább arról, hogy a döntéshozók szeretnék, ha a híd lezárásának idején nem kellene az autósoknak vagy autóbusszal munkába sietőknek hatalmas kerülőre kényszerülniük. Felvetődött az ötlet, hogy a felújítandó híd közelében a magyar honvédség segítségével egy pontonhidat építsenek meg, amelynek segítségével lerövidül a Sajón való átkelés.

Hétfőn szakemberek járták be a lehetséges helyszíneket, és pár napon belül kiderül, hogy a kesznyéteni híd közelében, vagy kicsit odébb, Girincsen épüljön meg az ideiglenes átkelőhely a Sajó folyón.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. és Kesznyéten Község Önkormányzata által alakított konzorcium 279 millió 400 ezer forintot nyert el a kesznyéteni Sajó-híd felújítására. A munkálatok várhatóan négy hónapon át tartanak.

A kesznyéteni Sajó-hidat egyébként 1963-ban építették, azaz több mint fél évszázadot szolgált már.

„Nem kell ahhoz szakértőnek lenni, hogy mindenki meggyőződjön róla, mennyire megérett a híd a felújításra. Elég végighaladni vagy végigsétálni rajta. Hosszú évek óta készülünk arra, hogy felújítsuk. Most végre sikerül” – fogalmazott Kecső Imre, Kesznyéten polgármestere.

Nem lesz nagy kerülő

A hír rossz oldala, hogy ez idő alatt a hidat nem lehet használni, azaz terjedelmes kerülőúton lehet eljutni Kesznyétenből például Tiszaújvárosba, ahol nagyon sokan dolgoznak a községben élők közül.

Erre a gondra kerestek megoldást Koncz Ferenccel, a térség megválasztott országgyűlési képviselőjével. A megoldás pedig egy pontonhíd, amelyet – a szakértők javaslata nyomán – vagy Kesznyétenben, a híd közelében, vagy kicsit odébb, Girincsen építenek meg hamarosan.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában