Helyi közélet

2018.04.02. 08:36

Elindult már „Az én könyvtáram” program Miskolcon

Miskolc - Kilencven mintaprogram valósul meg 2000 diák bevonásával.

Miskolc - Kilencven mintaprogram valósul meg 2000 diák bevonásával.

A napokban tartották a „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” projekt keretében „Az én könyvtáram” program megyei szakmai napját a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban. Ez volt a programsorozat második állomása, melynek keretében ismertették a megvalósult és tervezett kutatásokat, illetve a köznevelést támogató könyvtári szolgáltatásokat érintő fejlesztéseket. A „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” című kiemelt fejlesztési program ágazatonként 1-1 milliárd forintból gazdálkodik 36 hónap alatt (2020. ja­nuár 31-ig) valósul meg.

Három év alatt

A könyvtári területen „Az én könyvtáram” alcímet viselő projekt célja a könyvtárak és a közoktatás közötti kapcsolat erősítése. A program keretében összesen 90 minta­program valósul meg, melyeket a következő két évben próbálják ki a könyvtárosok megyénként 4-6 programmal számolva, 2000 diák ­bevonásával.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában