Helyi közélet

2018.03.15. 18:25

Alma a fán roadshow Bükkábrányban

Bükkábrány - Számos programot mutattak be egy roadshow keretében Bükkábrányban.

Bükkábrány - Számos programot mutattak be egy roadshow keretében Bükkábrányban.

Műhelymunkák, kreativitás fejlesztés, robotika, csak néhány azokból a programokból, melyeket egy roadshow keretében a bükkábrányi és a mezőkeresztesi általános iskola közös szervezésében március 10-én, szombaton Bükkábrányban tartottak. A rendezvény érdekessége, hogy eddig az országban csak Szegeden és Püspökladányban szervezték meg ezt a szakmai napot.

Nemzetközi program része

Két bükkábrányi pedagógus vehetett részt 2017. januártól-novemberig a Tempus Közalapítvány az Alma a fán – Digitális Pedagógus – „IKT-eszközök kreatív felhasználása az oktatásban” című pilot programjában Budapesten.

A képzés egy nemzetközi program része volt európai szakmai és módszertani keret fejlesztésére, a tanárok kollaboratív tanulásának támogatására EFFeCT megnevezésű projekt keretében. Magyarország teljes egészét lefedően képviseltették magukat a pedagógusok. A Mezőkövesdi Tankerületi Központ Bükkábrányi Arany János Általános Iskolájából Derekasné Orosz Andrea és Vizes Rita résztvevőként, Birinyiné Kleszó Anita pedig egy alkalommal az intézmény jó gyakorlatainak bemutatásának alkalmával kapcsolódhatott be. Bakosiné Árvai Tünde és Kiss Eszter a Hejőbábai Zrínyi Általános Iskola pedagógusai is részt vettek a képzésen.

A projekt követőeseményeként a tanári kollaboráció, valamint a tudásmegosztás támogatásának fő céljával Derekasné Orosz Andrea vállalta, hogy disszeminációs rendezvényt szervez Bükkábrányban. A szakmai napon 50 pedagógus együttműködésére épülően aktív IKT eszközhasználattal zajlott a pedagógiai módszertani tudásmegosztás.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában