Helyi közélet

2018.02.23. 12:21

Polgárőrképzést tartottak Szalaszenden

Szalaszend - Az Országos Polgárőr Szövetség polgárőr képzést szervezett február 17-én Szalaszenden.

Szalaszend - Az Országos Polgárőr Szövetség polgárőr képzést szervezett február 17-én Szalaszenden.

A rendezvényen vett Dr. Túrós András az OPSZ Elnöke, Csóra György, a B.-A.-Z. megyei Polgárőr Szövetség Elnöke, dr. Antal István ezredes, az Encsi Rendőrkapitányság Vezetője valamint Dr. Tóth István Szalaszend polgármestere.

Dr. Túrós András ismertette a polgárőrség helyét, feladatait a bűnmegelőzés rendszerében valamint beszélt a szolgálati szabályzat, és etikai kódex ismeretének, betartásának a fontosságáról, valamint a Polgárőrségről szóló törvény fontosabb elemeiről. „Ma Magyarországon csak a polgárőrség, – mint civil szervezet – rendelkezik törvényi felhatalmazással, hogy közterületen, szervezetten járőrszolgálatot, figyelőszolgálatot és jelzőőri szolgálatot lásson el. A szolgálatban lévő polgárőr közfeladatot ellátó személy, és e minőségében büntetőjogi védelem alatt áll.” – mondta Dr. Túros András.

Együttműködve

Dr. Antal István ezredes, kapitányságvezető a rendőrség és a polgárőrség együttműködéséről, és annak további lehetőségeiről beszélt. Hangsúlyozta a közös bűnmegelőzési tevékenység fontosságát, a szolgálatellátások hatékonyságának növelését.

Dr. Tóth István polgármester az önkormányzat és a helyi polgárőr egyesület kapcsolatát elemezte. Kiemelte: a lakosság bízik a polgárőrségben és számít a segítségére. Ezzel a bizalommal élni kell, és a napi tevékenységben, példamutatóan meg kell szolgálni.

A képzést konzultáció, kötetlen beszélgetés, és közös ebéd zárta.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában