Helyi közélet

2018.02.03. 19:54

A szakmával ismerkedhettek az idén is Miskolcon

Miskolc - A pályaválasztás előtt álló diákok az idén is betekinthettek az épületgépészeti szakmába.

Miskolc - A pályaválasztás előtt álló diákok az idén is betekinthettek az épületgépészeti szakmába.

Immár harmadik alkalommal rendezte meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) és a PM-Energo Kft. az ÉpületGépÉsz szakmai napot. A rendezvényt pénteken tartották, és közel kétszáz diákot láttak vendégül programjukon. A BOKIK és a cég a hiányzó szakemberek pótlása érdekében kezdett el a tanulókkal foglalkozni, és ezáltal nagyobb hangsúlyt helyezni a pályaorientációra is.

Már nemcsak a szakközépiskolai és szakgimnáziumi tanulókkal ismertetik meg a társaság munkáját, a szakmai lehetőségeket, hanem a pályaválasztás előtt álló diákok előtt is megnyitották a lehetőséget.

A résztvevőket Tóth Ádám Zoltán, a BOKIK szakképzésért felelős szakigazgatója és Tátrai István József, a Miskolci Szakképzési Centrum főigazgatója köszöntötte. A diákokat látványos bemutatók várták: interaktív kiállításon szerezhettek információkat a víz-, gáz-, fűtésszerelés és megújuló energiarendszerek világáról, valamint kipróbálhatták a központifűtés- és gázhálózat-rendszerszerelő, víz-, csatorna- és közmű- rendszerszerelő szakmák legújabb fogásait, technológiáit.

Lehetőségek

A rendezvényre 7. és 8. osztályosokat, szüleiket és tanáraikat várták, illetve érettségiző, vagy már érettségizett fiatalok részvételére is számítottak. A diákok a bemutatott szakmák szépségeit, érdekességeit, távlatait is megismerhették az ÉpületGépÉsz napon. A szakemberek mellett a szakmunkástanulókkal is találkozhattak az érdeklődők, és beszélgethettek velük a szakma nyújtotta lehetőségekről.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában