Helyi közélet

2017.12.10. 11:57

Beindult az ünnepi bevásárlási láz Miskolcon

Miskolc - Vannak, akik nem szeretik az utolsó pillanatokra hagyni.

Miskolc - Vannak, akik nem szeretik az utolsó pillanatokra hagyni.

„Még nem veszek semmit, csak feltérképezem a kínálatot – mondja Kerekes Ibolya. – Fogalmam sincs, kinek mit adjak ajándékba, ezért járom a boltokat, hátha lesz ötletem. Már láttam egy-két érdekes, hasznos dolgot, de általában az utolsó pillanatra hagyom a vásárlást. Persze így annak is megvan a veszélye, hogy már nem találom a korábban kinézett ajándékot. Volt erre is példa…”

Célirányosan

– Célirányosan jöttem az egyik ruhaboltba, a fiamnak kell pulóvert vennem – tudtuk meg Pétertől. – Kinézte a honlapon, és ezt kérte Mikulásra. Karácsony még messze van. Nem mondom, hogy nem gondolkoztam, ki mit kapjon, de még fogalmam sincs. Bevallom, nekem az ünnep maga fontosabb, barátokkal megbeszéltük, csak valami apróság, jelképes ajándék kerüljön a fa alá.

Ágota és családja is így döntött az idén, de ő most gasztronómiában erősít. „Hobbimmá vált a főzés, és megbeszéltem a családommal, az idén sok különlegességet teszek az asztalra. Inkább erre költök, és ez lesz az én ajándékom. Azt szeretném, ha élmény lenne mindenkinek leülni az ünnepi asztalom köré” – árulta el.

Válogatva

– A szokásos, parfüm, pulcsi, valami apró ékszer, persze bizsu – sorolta Fekete Róbert, amikor a karácsonyi ajándékokról kérdeztük. Azt is elmondta, nem szereti kitalálni, mi kerüljön a fa alá, elmondása szerint nem is túl kreatív, így vagy megkérdezi a családot, mit szeretnének, vagy a már jól bevált ajándékokhoz nyúl. „Egy nőnél ékszerrel, parfümmel nem tévedhetek” – fogalmazott.

Ebben azonban lehet, hogy téved, legalábbis Jánost látva ez jutott eszünkbe. A férfi már egy ideje próbálgatta a parfümöket, szagolgatta a díszes üvegcséket, de nem tudott dönteni. „A feleségemnek vásárolok, de még születésnapjára, pont Mikulásra esik. De már annyi parfümöt megszagoltam, hogy nem is érzem az illatokat. Lehet, maradok a jól bevált parfümnél” – tette hozzá.

- N. Szántó Rita -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában