Helyi közélet

2017.12.18. 16:37

A pályázatok után most a megvalósítás éve jön Telkibányán

Telkibánya - Évértékelő összejövetelt tartott Telkibányán dr. Hörcsik Richárd.

Telkibánya - Évértékelő összejövetelt tartott Telkibányán dr. Hörcsik Richárd.

2017. december 15-én, Telkibányán tartotta immár hagyományos évértékelő összejövetelét a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 5. számú választókerület. Az eseményt dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő, valamint szakmai kabinetje szervezte. Az összejövetelen, a választókerület 98 településének polgármesterei, valamint az országgyűlési képviselő közösen zárták az idei évet és összefogásban tervezték meg a következőt.

Együttműködve

Beszédében dr. Hörcsik Richárd ismertette, hogy az összefogás keretében, a tavalyi és idei évben leadott térségi fejlesztési igény megközelíti a 32 milliárd forintot. Ezen belül a TOP (Területi Operatív Program) keretében benyújtott fejlesztési igény, önmagában 4,5 milliárd forintot tesz ki. Nagy súllyal esnek latba a GINOP, és EFOP felhívások, valamint a VP (Vidékfejlesztési Program) keretében benyújtott közel 100 pályázat.

2016 a pályázatok előkészítésének éve volt." dr. Hörcsik Richárd

A hangsúly, az idén elvégzett munka értékelését követően, a 2017-es támogatott és a 2018-as fejlesztések megvalósítására terelődött. Ezzel kapcsolatosan a képviselő elmondta, a települési érdekek fontossága mellett, a térségi, koncepcionális fejlesztések továbbra is összefogást és együttműködést kívánnak meg. Ennek érdekében a képviselő úr, a szakmai kabinet és a választókerület mintegy 98 polgármestere 2018-ban is közös, koncepcionális fejlesztéseket valósít meg.

Gondolva a jövőre

– 2016 a pályázatok előkészítésének éve volt – mondta lapunknak dr. Hörcsik Richárd. – 2017 a pályázatok beadásának esztendeje volt, 2018 és 2019 pedig a megvalósítások évei lesznek. A választókörzetekbe tartozó hét kistérség szinte valamennyi települése részt vett a pályázatokon. Gyakran közös összefogással sikerült beadni a pályázatokat, felismerve, közösen nagyobb az esély a sikerre. Számos olyan sikeres pályázatot sikerült elnyerni, amelynek következtében rengeteg munkahellyel bővül Abaúj és Zemplén, amire égető szükség van a régióban. Ezek nagy része turisztikához köthető munkahely lesz, hiszen ennek a régiónak a kiugrási lehetősége a turizmusban van. De gondolunk a jövőre is, az országos iskolafelújítási program keretében közel 3 milliárd forint jut ennek a régiónak, hogy az oktatási feltételek még korszerűbbekké váljanak, ezzel is bizonyítva, az állam a gazdája az iskoláknak.

- ÉM-BG -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában