Helyi közélet

2017.12.01. 09:07

A betegekért dolgoznak Miskolcon

Miskolc - Az alap- és járóbeteg-­ellátásban dolgozók bővítették csütörtökön ismereteiket a konferencián.

Miskolc - Az alap- és járóbeteg-­ellátásban dolgozók bővítették csütörtökön ismereteiket a konferencián.

Új ismereteket szerezhettek és szakmai újdonságokkal is megismerkedhettek azok a szakdolgozók, akik tegnap részt vettek a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara B.-A.-Z. Megyei Területi Szervezete által rendezett X. Alap- és Járóbeteg-ellátási Konferencián.

Változatos témák

A Miskolci Akadémiai Bizottság székházában tartott konferenciáról Dulibán Lászlóné, a MESZK megyei elnöke adott portálunknak összefoglalót. Elmondta, a konferenciát minden évben megrendezik, és legfőbb célja, hogy a nehezebben elérhető járóbeteg- és alapellátásban dolgozó ápolók is továbbképzési pontot szerezhessenek, ismereteiket bővíthessék és tájékozottak legyenek a kórházi ellátás újdonságaival kapcsolatban. A továbbképzésen változatos témákban hangzottak el előadások.

Szó volt az alapellátásban dolgozók kommunikációjáról, az újszülöttek ellátásáról, ezen belül a betegséggel született csecsemők, valamint a koraszülöttek ellátásról, a mellkassebészeti osztályokon folyó munkáról. Előadás hangzott el a koponyasérültek gondozásáról és ellátásól, de nemcsak a traumás, balesetből származó sérültek, hanem vérzéses, agyvérzéses betegek ellátásól is.

A MESZK megyei szervezete az idén is Emlékplakett Díjjal köszönte meg annak a személynek a munkáját, aki önzetlenül segíti a kamara tevékenységét. Az idén Dr. Komlóssy Attila fogorvos vehette át az elismerést, aki egyébként barlangi mentés szervezésével is foglalkozik, és több előadást és továbbképzést tartott a kamara által szervezett rendezvényeken.

- ÉM-HE -


Kihirdették a nyerteseket

A konferencián hirdették ki a kamara által meghirdetett szakmai pályázatok eredményét is. Az idén egy első, egy második és két harmadik helyezett lett, mivel színvonalas pályamunkák születtek, tudtuk meg a megyei elnöktől. Mint mondta, főleg az alap- és járóbeteg-ellátásban dolgozók munkáit várták, de szívesen fogadták a fekvőbeteg-ellátásban dolgozók pályázatait is. A továbbképzés végén nyereményjáték várta a résztvevőket, hogy a szakdolgozók jókedvűen, felszabadultan mehessenek haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában