Helyi közélet

2017.11.21. 17:41

A fizikaórát mindenki várta Miskolcon

Miskolc - Másfél órás, órarenden kívüli fizikaórán vehettek részt a Rónai Ferenc Tagiskola felsősei.

Miskolc - Másfél órás, órarenden kívüli fizikaórán vehettek részt a Rónai Ferenc Tagiskola felsősei.

Mielőtt bárki sajnálni kezdené a diákokat, mindenki megnyugodhat, ezen a fizika­órán szívesen vettek részt, mert rendkívül népszerű lett az ország azon iskoláinak körében, ahol az elmúlt 10 évben megrendezték. A négyszeres túljelentkezés miatt a Kassai utcai Rónai Ferenc Tagiskola egy évet várt arra, hogy Tóth Pál matematika-fizika szakos tanár Zöldjárat nevű Fizibuszával, mely nem más, mint egy mozgó természettudományos szertár, be­gördüljön az iskola udvarára.

Az Elmű-Émász által támogatott ingyenes iskolai program keretében látványos, érdekes természettudományos kísérleteken keresztül ismerhették meg a diákok a megújuló energiaforrásokat és azok környezettudatos felhasználásának fontosságát. A program azt is bebizonyította, hogy hosszú távra is szerethetővé lehetne tenni a természettudományos tantárgyakat a diákok körében, ha nemcsak heti 1–1 órában lenne erre lehetőség.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában