Helyi közélet

2017.10.22. 16:56

Az idősek napján megtelt a mezőcsáti tornacsarnok

Mezőcsát - A visszajelzésekből látszott, hogy sokan elfogadják a meghívást.

Mezőcsát - A visszajelzésekből látszott, hogy sokan elfogadják a meghívást.

Mezőcsát Város Önkormányzata október 7-én köszöntötte a város nyugdíjas korú lakóit. Míg a korábbi években a 70 év felettieket hívták ezekre az eseményekre, idén már 65 évtől mindenkit, aki nyugdíjas korba lépett.

A visszajelzésekből látszott, hogy sokan elfogadják a meghívást, ezért az Egressy Béni Általános Iskola tornacsarnokát rendezték be a vendégek fogadására. Mintegy 400 idős ember jött el, akiket elsőként Siposné Horváth Anita polgármester köszöntött.

Ez az egyik ­legkedvesebb napom város­vezetőként." Siposné Horváth Anita

Fut az idő

– Nekem ez az egyik legkedvesebb napom városvezetőként, hiszen olyan ismerősöket, barátokat, velünk együtt élő személyeket láthatok és köszönthetek, akiket gyermekkorom óta ismerek, akikkel nap nap után találkoztam az elmúlt évtizedekben, láthattam aktív korukban, amikor ők voltak a város meghatározó személyiségei – kezdte beszédét a polgármester.

„Telik-múlik az idő, és egyszer csak azt látjuk: milyen nagyok lettek a gyerekeink. Hogy mennyit nőttek a kertünkben a fák. Hogy megújult vagy éppen felépült a városban sok-sok intézmény, létesítmény. Hogy megint itt van az ősz, és alig pár pillanat: már jön az advent és az év vége. Az életünk átmenetek sokaságából áll, és most, amikor körülpillantok, azt látom: akikkel nemrég még együtt dolgoztam, vagy párhuzamosan futott a sorsunk, azokat most az Idősek Napja alkalmából köszönthetem” – folytatta.

A polgármester beszélt a település fejlődéséről is: „A legnagyobb horderejű fejlesztés az indulóban lévő ipari parkunkban várható, hiszen az ott létesülő új munkahelyek gyökeresen megváltoztathatják városunk életét. Eddig nagy segítség volt számunkra a munkanélküliséggel küszködő családok megsegítésének az a módja is, hogy a közmunkaprogramban évente mintegy 400 főnek tudtunk hosszabb-rövidebb időre munkát és ezzel rendszeres jövedelmet biztosítani; de mindannyian tudjuk, hogy ez nem megoldás a családok biztonságos, kiegyensúlyozott életének megteremtésére. Az új üzemekben több száz munkahely létesül majd, tehát azt mondhatom: aki dolgozni akar, az tud majd.”

Az ünnepi köszöntő után egy operett-előadást láthattak az érdeklődők, majd az időközben megérkezett Tállai András mondott pár kedves szót és adta át ajándékát: csokoládét minden jelenlévőnek. Ezt követően került sor a vacsorára, majd kellemes beszélgetés zárta a programot.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában