Helyi közélet

2017.10.25. 10:03

A pénzügyről van még mit tanulni Miskolcon

Miskolc - A pénzügyi tudatosságról tartottak előadást a Miskolci Egyetemen.

Miskolc - A pénzügyi tudatosságról tartottak előadást a Miskolci Egyetemen.

A Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karának egyik fontos stratégiai partnere a Magyar Nemzeti Bank (MNB). Amellett, hogy a pénzügyi szervezet a kar közel félszáz hallgatóját részesíti ösztöndíjban, az oktatás és innováció területén is együttműködik az egyetemmel. Ennek keretében a pénzügyi tudatosság fejlesztéséről tartottak előadást pénzügyi szakemberek a kar hallgatóinak hétfőn. Mindezt Veresné dr. Somosi Mariann, a Gazdaságtudományi Kar dékánja mondta el hétfői sajtótájékoztatón. Hozzátette: a diákok pénzügyi tudatosságról készítettek felmérést korábban, ennek eredménye azt mutatja, vannak még feladatok ezen a területen.

Fotó: Kozma István

Dr. Kiss János alpolgármester a sajtótájékoztatón azt emelte ki, a város a közelmúltban szervezett hasonló programot középiskolásoknak, ahol szintén a fiatalok pénzügyi kultúrájának fejlesztése volt a cél. „Amennyiben sikeres helyi vállalkozásokat akarunk, arra van szükség, hogy fiataljaink minél fejlettebb pénzügyi kultúrával rendelkezzenek” – fogalmazott az alpolgármester.

Gyors, ingyenes

A Pénzügyi Békéltető Testület az MNB által működtetett, bíróságon kívüli alternatív vitarendezési fórum – ismertette dr. Kovács Erika, a testület elnöke. A testület 6,5 éve működik, azóta 26 ezer ügyben jártak el. A békéltetők elsődleges célja, hogy egyességet hozzanak létre a felek között. Az eljárás előnye – magyarázta dr. Kovács Erika – a gyors ügymenet és az ingyenesség.

Szabó József, az MNB Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központjának igazgatója azt emelte ki, országos road­showjuk célja, hogy a Pénzügyi Tanácsadó Irodahálózatot népszerűsítsék, ezáltal az ügyfelek tudják, pénzügyi döntéseik előtt ezen irodákban kérhetnek tanácsot, felvilágosítást. „A lexikális tudás sok esetben megvan, de az alkalmazással gondok vannak” – vélekedett. Dr. Hajnal József, a Fogyasztóvédők Egyesületének elnöke is az irodahálózat fontosságát fogalmazta meg, hangsúlyozva, az ottani szakemberek az esetleges kockázatokra is felhívják a figyelmet.

- ÉM-NSZR -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában