Helyi közélet

2017.09.11. 16:23

Színes programokkal a tizedik tornaszentandrási falunapon

Tornaszentandrás - Jól sikerült az idei, immár tizedik Szentandrási Falunap.

Tornaszentandrás - Jól sikerült az idei, immár tizedik Szentandrási Falunap.

Jubilált Tornaszentandrás önkormányzata, hiszen tizedik alkalommal rendezte meg a Szentandrási Falunapot a kultúrház előtti téren. Az alkalomra több százan gyűltek össze a község főterén felállított sátorban és környékén.

Szentmise és koncertek

Ünnepi szentmisét celebrált dr. Seregély István nyugalmazott egri érsek Bukovenszky Zoltán plébános közreműködésével, majd megáldották a falu kenyerét és az újbort. A falunapot Riz Gábor ország­gyűlési képviselő nyitotta meg, ünnepi köszöntőt mondott Krajnyák Dénes polgármester.

Az ünnepi pillanatok után a felhőtlen szórakozásé volt a főszerep. Elsőként népdalokkal érkezett a színpadra a helyi születésű Majoros Margó, méghozzá Mislai-Szilasi Ildikó ének-zene, népzenetanár kíséretével. A népi dallamok után Josh és Phat Beat izzította a hangulatot, nem csak a fiatalok örömére. A disznó­toros vacsora mellé már a Geri-Betli Duó mulatós könnyű­zenei műsora dukált, hogy könnyebben csússzon a falat, majd Solymós Tóni vette a kezébe a mikrofont, megénekeltetve és megtáncoltatva a közönséget is.

A hangulat tetőfokán a település lakói köszöntötték Krajnyák Dénes polgármestert, megköszönve a rendezvény tíz évét. Ezt követően fokozódott tovább csak igazán a hangulat a hagyományos utcabállal, amelyhez elsőként a Kódex Trió Szalon- és Tánczenekar szolgáltatta a zenét, majd a Fourtissimo koncertje következett.

Nagy siker

A határon inneni és túli versenyeken is szép sikereket magukénak mondható rézfúvós kvartett előadása lenyűgözte a tornaszentandrásiakat, akik alig akarták őket leengedni a színpadról. Pedig ezzel még koránt sem volt vége a falunapnak, hiszen visszatért a színpadra a Kódex és addig húzták a talpalávalót, amíg táncoslábú vendége maradt a tizedik falunapnak.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában