Helyi közélet

2017.09.05. 20:37

Egy Eastwood a miskolci CineFesten

Miskolc - A bosszú angyala című filmet kíséri el a 24 éves színésznő Miskolcra.

Miskolc - A bosszú angyala című filmet kíséri el a 24 éves színésznő Miskolcra.

14. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál vendége lesz Francesca Eastwood, a feminista bosszúfilmként emlegetett alkotás szereplője, és a film rendezője, Natalia Leite is. A hazai közönség elé szeptember 9-én, szombaton délután fél 6-kor kerül az alkotás, a miskolci Művészetek Háza Pressburger termében.

A 95 perces filmet így ajánlja a forgalmazó: Noelle képzőművészetet tanul. Egy nap az egyik tankörtársa megerőszakolja. A lány próbálja feldolgozni a történteket, kérdőre vonja a fiút, de a beszélgetés balul sül el, és a fiú meghal. Noelle igyekszik visszatérni az életbe, míg rá nem jön, nem ő az egyetlen áldozat a campuson. Úgy dönt, megbosszulja a történteket, és kiderül, a megtorlás az, amire művészként is szüksége volt.

Apja, lánya

Francesca Eastwood 1993. augusztus 7-én született Reddingben, Kalifornia államban. Édesapja a négyszeres Oscar-díjas Clint Eastwood színész, rendező, édesanyja Frances Fisher színész, ő alakította például a Titanic című filmben Kate Winslet főszereplő édesanyját. Apja felől angol, német, ír, skót, anyja felől magyar, orosz és norvég vér is folyik az ereiben.

Francesca Eastwood 1999-ben, gyermekként tűnt fel az édesapja rendezte Az igazság napja című filmben, eddigi ismertebb filmjei a Fiúk Jerseyből (2014) és a Final Girl (2015).

Az igazság napja című alkotást édesapja rendezte, egyik érdekessége, hogy a szereposztás szerint is apát és lányát alakítják a vásznon.

Jelentős televíziós munkái a Hősök: Újjászületés és a Fargo.

Francesca Eastwood 2016-ban az Outlaws and Angels című filmjével a Sundance nagy felfedezettjének számított.

Legújabb alakítása a Natalia Leite rendezte A bosszú angyala (2017) főszerepe.

- JCF -


[related-post post_id="3590660"]

[related-post post_id="3586178"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában