Helyi közélet

2017.05.13. 17:25

Mindennapi erőforrásunk

Szendrő - Feltérképezték a követendő példaként megismerhető helyi jó gyakorlatokat.

Szendrő - Feltérképezték a követendő példaként megismerhető helyi jó gyakorlatokat.

A lelki egészség mindannyiunk számára érték, mindennapi erőforrásunk és a jó életminőség záloga, mégis hazánkban méltatlanul kevés figyelmet kapó téma. Az Országos Közegészségügyi Intézet által a Norvég Alap támogatásával megvalósított „Módszertani, strukturális és kapacitásfejlesztés a lakosság mentális egészségfejlesztésére irányuló beavatkozások támogatására” című projekt hazánkban először, rendszerszinten vizsgálta a lelki egészség megőrzésének, fejlesztésének lehetőségeit.

A projekt keretében hat járásban – köztük az Edelényiben szendrői központtal – alakultak meg az Egészségfejlesztési Irodák feladatainak bővítéseként a Lelki Egészség Központok, melyek helyi szereplőként felmérték a lakosság mentális egészségének jellemzőit, problémáit, kialakították a mentális egészséggel kapcsolatos hálózatot és feltérképezték a követendő példaként megismerhető helyi jó gyakorlatokat és megoldási, fejlesztési lehetőségeket a lelki egészség területén. A kialakított tudástár révén egy olyan javaslatcsomag született, amely a jövő lelki egészségfejlesztési programjainak alapjait vetheti meg – helyi kérdésekre helyi és közösségi válaszokat adva.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában