Helyi közélet

2017.05.14. 16:14

A Zrínyibe és az Avasra került a 4. Észak-kupa

Miskolc - Nem sikerült a cím­védés, új bajnokot avatot­t a versenysorozat.

Miskolc - Nem sikerült a cím­védés, új bajnokot avatot­t a versenysorozat.

Lezajlott a városi középiskolai kamabajnokság újabb versenysorozata, s bár a legutóbbi aranyérmesek, a Szentpáli iskolát képviselő Szökik a málna csapata most is a döntőbe jutott, és ezúttal a finálé színhelye épp az ő tanintézményük volt, nem sikerült ismételniük. Új bajnokot avatott tehát a néhány éve létező versenysorozat: a Zrínyi gimnáziumból érkezett Kamagra gárdája vihette haza a IV. Észak-kupa legnagyobb serlegét. Az aranyérmekért a végsőkig kiélezett küzdelem zajlott egész nap, de különösen az elődöntőkben és a záró­meccsen. Azt pedig a zrínyisek bírták jobban idegekkel, s megérdemelten írták be magukat a sportág históriájába.

Vissza a kezdetekhez

A rendezvénynek a Szentpáli szakközépiskola adott otthont, ami két okból is érdekes volt: az intézmény két csapata jutott be a hatos fináléba az előző héten tartott selejtezők nyomán, ugyanakkor a Szentpáli épülete azonos a néhai 40. számú általános iskoláéval. Márpedig a Herman Ottó utcai „negyvenes” és általában a Győri kapui lakótelep az egyik őshazájának számít a kama sportágnak, avagy játéknak. A csak Miskolcon ismert s vélhetően itt kitalált labdás csapatsport az előző század közepén előbb a Vasgyárban bukkant fel, de kicsivel később már a Győri kapuban játszották, és a ’70–80-as évekből innen jött a legtöbb élménybeszámoló, emlék­idézés – az Észak-Keleti Átjáró Egyesület egy történelmi kamatérkép összeállításához gyűjti ezeket a személyes beszámolókat.

Kétszeresen is otthon volt tehát mind a kama, mind az azt nagyszerűen játszó szentpális csapat, s a délelőttöt esélyeshez méltóan küzdötte végig, egész a nagydöntőig. Itt azonban az évről évre fejlődő zrínyis Kamagra jutott ellenfélül, a Nagyváthy utcai srácok pedig ezúttal jobb felkészültségről, nagyobb higgadtságról tettek tanúbizonyságot. A győztesnek járó serleget Csernyánszki-Szűcs Edinától, az Észak-Magyarországot (a verseny főtámogatója) kiadó Russmedia marketingvezetőjétől vehették át.

A harmadik helyért lejátszott találkozón az újonc Berzeviczy-féle együttes nyert, maga mögé utasítva a végső sikerre is áhítozó Nokedlit a Kandóból. Az 5–6. helyek az Alibinek (Diósgyőri Gimnázium) és a Csontdarálóknak (Szentpáli) jutottak.

ÉM


Az általános iskolások is ”lejátszották”

Egy héttel később egy másik korosztályban is lezajlott az Észak-kupa. A miskolci általános iskolások másodjára mérték össze erejüket, szintén a Győri kapuban, az Ifipályán. Hat csapat játszotta végig a szerda délelőttöt. Az első helyezett, nagy küzdelemben – az utolsó meccs utolsó másodpercében született a győztes gól! – a Máltai bomba csapata lett a Kazinczy és Herman iskolák képviseletében, vegyes fiú-lány felállásban. Mögöttük sorrendben az erenyői és Könyves Kálmán iskolák, a Nyitott Ajtó baptista tanintézmény, valamint a Waldorf iskola csapatai végeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában