Helyi közélet

2017.04.12. 11:12

Munkalehetőséget biztosítanak a húsiparban

Felsőzsolca, Miskolc, Sátoraljaújhely - A szakképzés hosszú múltra tekint vissza a Sajó-Hús Kft.-nél.

Felsőzsolca, Miskolc, Sátoraljaújhely - A szakképzés hosszú múltra tekint vissza a Sajó-Hús Kft.-nél.

A cég megalakulása óta viseli a szívén a húsipari szakember utánpótlás-nevelést.

– Két intézménnyel, a Debreczeni Márton Mezőgazdasági és Földmérési Szakképző Iskolával, valamint a sátoraljaújhelyi Georgikon Görögkatolikus Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskolával állunk kapcsolatban – mondta Fazekas József, a Sajó-Hús Kft. tulajdonos-ügyvezető igazgatója. – Mintegy negyven, nappali rendszerben tanuló diákot képzünk húsipari termékgyártó, élelmiszeripari technikus és csontozó munkakörökre. Ezeken kívül az iskolákkal karöltve helyet adunk a felnőtt szakképzésben és átképzésben résztvevőknek is. A képzőintézményekkel kialakított jó kapcsolatunk jegyében egyik szakoktató kollégánk áprilisban norvégiai szakmai úton vesz részt. A képzést mestervizsgával és technikusi végzettséggel rendelkező munkatársaink végzik. A diákok a három mintaboltunkban szereznek bolti eladói gyakorlatot, és iskoláik sikeres elvégzése után a jól teljesítők saját üzemünkben is kaphatnak munkalehetőséget.

Hiányszakma

Mivel a húsipari szakemberekből hiány van, ezért a tanulók képzésük során jelentős pluszösztöndíj-juttatásban részesülnek, és mind bel-, mind külföldön könnyen elhelyezkedhetnek.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában