Helyi közélet

2017.03.29. 19:44

Klasszikusok könnyűzenei találkozója Emődön

Emőd - Klasszikusok Könnyű­zenei Találkozóját tartották pénteken.

Emőd - Klasszikusok Könnyű­zenei Találkozóját tartották pénteken.

Az emődi Reményi Ede Zenei Alapfokú Művészeti Iskola kiemelt célja volt ennek az egyedülálló szakmai találkozónak a megvalósítása, mellyel teljesen új utakat nyithatunk meg az alapfokú zeneoktatásban – tudatta az intézmény részéről Zsalakovics Éva. – Régóta felmerült igény a klasszikus zenét tanulók körében, hogy a hagyományos zeneoktatásban megszerzett hangszeres tudásukat a mai kornak megfelelő zenei stílus játszásakor is használhassák. Működnek középiskolák, amelyek a könnyűzene, a jazz stílus elsajátítására specializálódtak, viszont az alapfokú oktatásban ez nem jelenik meg tantervi szinten, egyedül a szintetizátor oktatásában fedezhetőek fel erre utaló jelek. A mi célunk, hogy a többi akusztikus hangszert is bevonjuk ebbe a körbe, lehetőséget biztosítva ezáltal arra, hogy a tanulók az őket körülvevő mai kor zenei stílusában is gyakorlatot szerezzenek.

A diákok mindannyian a klasszikus alapokat tanulják az előírt tantervek alapján. Erre a tudásra épülve mutathatnak be könnyedebb, hozzájuk is közelebb álló film­zenéket, mesezenéket, jazzdallamokat. A találkozó kapcsán a pedagógusok egymás szakmai fejlődését is elősegítik ezen az új irányvonalon.

Bemutatjuk

A Reményi Ede Zenei Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetőjének, Szekeres Tamásnak a kezdeményezésére rendezték a „Klasszikusok I. Könnyűzenei Találkozóját”, melyen a régió 13 iskolája 31 műsorszámmal vett részt. A találkozó egyedisége nagy sikert aratott a résztvevők, a pedagógusok és a közönség körében egyaránt, így folytatása garantált. A közönségdíjast lapunk hamarosan bemutatja.

ÉM


A díjazottak

Klasszikusok I. Könnyűzenei Találkozójának díjazottjai:

Nívódíj:

Sajó Marcell és Katona Dávid (Fazekas Utcai Ált. Isk. és AMI)

Balla Eszter és Tóth Balázs (Tiszaújvárosi Ált. Isk és AMI Vándor Sándor Zeneiskolája)

Bodri Brigitta (Tiszaújvárosi Ált. Isk és AMI Vándor Sándor Zeneiskolája)

Kiemelt Nívódíj:

Drum Together Ütőhangszeres Kamaracsoport (Reményi Ede Zenei AMI – Emőd)

Mályi Kamaracsoport (Premier AMI)

Kis-Szekund Dixie Band (Felsőtárkányi Általános Iskola és AMI)

Különdíj:

Varga Adél és Takács Anna klarinétduó (Reményi Ede Zenei AMI Nyékládházi Tagintézmény)

Stefán Dávid János (Reményi Ede Zenei AMI Nyékládházi Tagintézmény)

László Jáhel Vivien (Reményi Ede Zenei AMI Nyékládházi Tagintézmény)

Közönségdíj:

Mályi Kamaracsoport (Premier AMI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában