Helyi közélet

2017.02.11. 11:03

Miért kell új múzeumigazgatói pályázat Miskolcon?

Miskolc - A korábbihoz képest kevesebb is elég, hogy valaki a Herman Ottó Múzeumot vezesse.

Miskolc - A korábbihoz képest kevesebb is elég, hogy valaki a Herman Ottó Múzeumot vezesse.

Az év első testületi ülésén kerül napirendre több döntés, amely a Herman Ottó Múzeumot érinti. Ebből az egyik az, amely a novemberben kiírt múzeumigazgatói pályázat újra kiírását javasolja. Dr. Pusztai Tamásnak, a jelenlegi múzeumigazgatónak az öt évre szóló megbízatása március 31-én lejár, ez indokolta novemberben a kiírást. A mostani újra kiírást pedig az – legalábbis az előterjesztés szerint –, hogy a korábbi felhívásban foglalt feltételek szerinti érvényes pályázat nem érkezett. Információink szerint egyetlen pályázat érkezett, ez pedig dr. Pusztai Tamásé. Hogy miért nem fogadták be, mi volt a hiba, szerettük volna megkérdezni az önkormányzattól, de nem kaptunk választ. Koczák Szilvia városházi szóvivő csak annyit mondott: tárgyalja majd a közgyűlés, akkor minden kérdésre választ kapunk.

Biztos arra is, hogy a novemberi kiíráshoz képest a mostani miért változott. Abban ugyanis szerepelt egy olyan tétel, ami felsorolta, a pályázat elbírálásánál mi jelent előnyt. Ezek a következők voltak: korszerű intézménymenedzsment területén szerzett tapasztalat, egy további idegen nyelv tárgyalási szintű ismerete, doktori/PhD fokozat megléte. A mostani kiírásból ez a rész teljesen hiányzik.

Amennyiben a miskolci képviselők elfogadják a javaslatot, akkor az új pályázat benyújtási határideje március 31. lesz, és az új igazgató augusztus 1-től töltheti be munkakörét. Ez azt jelentené, hogy fél évig vezető nélkül lenne az intézmény, de a februári javaslat természetesen erről is rendelkezik, mégpedig a múzeum szervezeti és működési rendjének módosításával. Ez a következő: az igazgatói tisztség ideiglenes betöltetlensége esetén, a pályázaton nyertes igazgató posztjának betöltéséig az általános igazgatóhelyettes vezeti az intézményt.

- ÉM-NSZR -


Az intézmény mostani vezetői

  • Dr. Pusztai Tamás PhD – múzeumigazgató,
  • Csomborné Tóth Andrea gazdasági igazgató,
  • Szörényi Gábor András igazgatóhelyettes,
  • Tóth Arnold igazgatóhelyettes,
  • Kákóczki András igazgatóhelyettes, tagintézmény-vezető.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában