Helyi közélet

2016.12.10. 17:53

Jézus születése ihlette meg őket, jászolokat készítettek Miskolcon

Miskolc - A Szilágyi Dezső Általános Iskola hatodikosai készítették a legszebb betlehemet.

Miskolc - A Szilágyi Dezső Általános Iskola hatodikosai készítették a legszebb betlehemet.

– Szebbnél szebb alkotások érkeztek be az idei betlehemijászol-készítő pályázatra – mondta pénteken Pelczné dr. Gáll Ildikó, a hejőcsabai Gárdonyi Géza Művelődési Házban, miután a szakértő zsűri hosszas tanakodás után meghozta döntését. Jelezte: az értékelés főbb szempontjai a kreativitás, a kézművesség, a hagyományőrzés és a bibliai hitelesség voltak.

Hétfőtől a Szinvaparkban állítjuk ki a betlehemeket." Pelczné dr. Gáll Ildikó

– Bár a versenyt általános és középiskolás korú gyermekek, osztályok, hagyományőrző csoportok, baráti társaságok számára hirdettük meg, de nagy örömünkre szolgál, hogy egy betlehem a tiszadorogmai idősek napközi otthonából érkezett – hangsúlyozta.

A betlehemijászol-készítő versenyt immár negyedik éve hirdették meg a Miskolci Gráciák. A pályázati kiírásra 24 alkotás érkezett, közülük választotta ki a legszebbeket a zsűri tagjai úgy, hogy csupán az alkotások sorszámát látták.

Pályázni csak természetes anyagok felhasználásával lehetett, a téma: Jézus születéséhez kapcsolódó jelenet volt.

Összesen 24 pályamunka érkezett, melyek december 10-éig láthatók a Gárdonyi Géza Művelődési Központban, december 12-étől december 27-éig pedig a Szinvapark bevásárlóközpont harmadik emeletén rendezett kiállításon. A díjakat a betlehemiláng-átadó ünnepségen nyújtják át december 18-án.

- ÉM-HE


A győztesek

1. Szilágyi Dezső Általános Iskola 6. osztálya

2. Balázs Győző Református Líceum diákjai

3. Szilágyi Dezső Általános Iskola 3. osztálya

Különdíjasok: a Szilágyi Dezső Általános Iskola 1. b osztálya, a Fráter György Katolikus Gimnázium 7. b osztálya és a tiszadorogmai Őszikék Idősek Nappali Ellátója

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában