Helyi közélet

2016.11.23. 15:08

Oktatási intézmények a fejlesztés fókuszában

Miskolc - Minden iskolába megfelelő internetet akarnak eljuttatni az NIIF Program révén.

Miskolc - Minden iskolába megfelelő internetet akarnak eljuttatni az NIIF Program révén.

A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) mint az NIIF Intézet jogutódja és a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési (NIIF) Program működtetője a lillafüredi Palotaszállóban rendezi ezekben a napokban hagyományos Regionális Informatikai Akadémia Konferenciáját „REGINA 2016” néven a felsőoktatási intézmények, a kutatóhelyek és a vállalkozások IT területén elért eredményeinek ismertetésére.

Előtérben az infrastruktúra

A konferencia szakmai fókuszában az oktatási–informatikai hálózatfejlesztések, a WiFi-hálózatok, mikrohullámú fejlesztések, oktatási–kutatási infrastruktúrák fejlesztésének tendenciái és célkitűzései szerepelnek.

Hatékony szervezet

A szimpózium kezdetén dr. Solymár Károly Balázs, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára hangsúlyozta, hogy a fejlesztési program középpontjában most a hálózatfejlesztés áll. Szeretnék elérni, hogy az ország valamennyi oktatási intézményében olyan minőségű internet legyen hozzáférhető a diákok és pedagógusok számára, amely megkönnyíti az oktatómunkát. Szijártó Zoltán, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség elnöke arról beszélt, hogy az NIIF beolvadásával egy, az eddiginél is hatékonyabb szervezet jött létre.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában