Helyi közélet

2016.10.04. 11:43

Szüreti vigalom Kazincbarcikán

Kazincbarcika - Kicsik és nagyok egy­aránt jól szórakoztak a programon.

Kazincbarcika - Kicsik és nagyok egy­aránt jól szórakoztak a programon.

Szőlőpréselés, mustkóstolás, táncház, graffiti, íjászat, állatsimogató és sok-sok színes őszi program kelt életre szombaton a Mezey István Művészeti Központ udvarán.

A programok kora délután a Galagonya Citerazenekar előadásával kezdődtek, majd a Kazincbarcikai Összevont Óvodák kicsinyei népi játéka szórakoztatta a közönséget. A Csillagfürt Néptáncegyüttes műsorát követően egy bábszínházi előadást nézhettek meg a gyerekek. Mint minden évben, így idén is fantasztikus táncprodukciókkal mutatkozott be a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola néptánc tanszaka, akik a fellépést követően táncházba invitálták a megjelenteket. A programok alatt különféle népi játékok, állatsimogató, mustkészítés, kézműves foglalkozások várták a kilátogatókat, de akinek kedve támadt, akár lóhátra is pattanhatott. A jó hangulatról a Gólyalábas Mutatványos Kompánia gondoskodott. A Szüreti Vigalmat Balázs Pali fergeteges koncertje zárta. Az esemény alatt befolyt összeget a szervezők a Sajómenti Népművészeti Egyesületnek ajánlották fel, akik idén ünneplik alakulásuk 10. évfordulóját. Ez alkalomból a délután folyamán Klimon István alpolgármester egy hatalmas tortát nyújtott át az egyesület tagjainak.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában