Helyi közélet

2016.09.03. 12:24

„A munka legnehezebb részét önök végzik”

Miskolc - Munkájukat kiválóan végző pedagógusok vehettek át pénteken elismerést.

Miskolc - Munkájukat kiválóan végző pedagógusok vehettek át pénteken elismerést.

Miniszteri Elismerő Oklevelet és Szolgálati Emlékérmet vehettek át pénteken a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Miskolci Tankerülete és a Miskolci Szakképzési Centrum intézményében dolgozó pedagógusok. A helyszín a B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal volt, ahol elsőként Demeter Ervin kormánymegbízott köszöntötte a kitüntetetteket. Hangsúlyozta: bizonyos szinten a kormányhivatal is részt vesz az oktatás működtetésében, de a munka dandárját az iskolákban tanító pedagógusok végzik, így az elismerés is őket illeti.

A két intézmény célja és munkája egymásra épül, kiegészítik egymást." Tátrai István

Hasznosak, értékesek

Csöbör Katalin országgyűlési képviselő Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere üzenetét adta át a pedagógusoknak. A miniszter elfoglaltsága miatt nem tudott eljönni, hogy az elismerő okleveleket átadja, de Isten áldását küldte a jelenlevőknek, jelezte Csöbör Katalin. Köszöntőbeszédében úgy fogalmazott: „önök nevelik azokat a gyerekeket, akik hasznos és értékes tagjai lehetnek társadalmunknak. Az oktatás terén adódnak nehézségek, de igyekszünk ezeken javítani.” Az ország­gyűlési képviselő aktuális politikai témáról is szólt. A közeledő népszavazással kapcsolatban kifejtette: a bevándorlásról összefüggésekben kell gondolkodnunk. Ha megvalósulnak az unió betelepítési tervei, akkor ez 40–50 évre meghatározza Európa és Magyarország sorsát. Pedig nem mindegy, hogy keresztény Európában tudjuk folytatni a munkánkat, vagy etnikai és vallási átalakuláson mennek keresztül az unió országai, hangsúlyozta Csöbör Katalin.

Közös célok

A Miskolci Szakképzési Centrum szakmai főigazgató-helyettese, Tátrai István is köszöntötte a pedagógusokat. Jelezte: számára külön öröm, hogy a Miskolci Tankerület és a Miskolci Szakképzési Centrum pedagógusai egy ünnepségen vehetik át kitüntetésüket. Hiszen a két intézmény célja és munkája egymásra épül, kiegészítik egymást. Kérte az iskolák vezetőit, hogy továbbra is bátran terjesszék fel kitüntetésre az arra alkalmas kollégákat. hisz ez számukra inspirációt jelent. A kitüntetett pedagógusok névsorát későbbi lapszámunkban közöljük.

- ÉM-HE -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában