Helyi közélet

2016.08.16. 21:27

Mindenkinek jár az egészséges ivóvíz

Szerencs - Tízmillió liter ivóvíz érkezhet naponta Szerencsre.

Szerencs - Tízmillió liter ivóvíz érkezhet naponta Szerencsre.

A szerencsi várban tartották meg megyei Térségi Ivóvíz-kezelési Önkormányzati Társulás az „Észak-magyarországi Régió településein élő lakosság egészséges ivóvízzel való ellátásának biztosítása projekt” keretében megvalósuló alprojekt bemutatórendezvényét.

10 ezer köbméter

Kiss Attila projektvezető elmondta, a jövőben Szerencs két helyről, Golopról és Tokajból is kapja majd az ivóvizet. A két településről naponta összesen tízmillió liter ivóvíz termelhető ki. Golopról öt – ebből két újonnan fúrt – kútról összesen 4000 köbméter, Tokajból 6200 köbméter, az eddiginél jóval egészségesebb ivóvíz érkezhet a projektben érintett településekre. Sikerült megoldani a technológiai fejlesztéseknek köszönhetően, hogy a golopi és tokaji kutakból nyert víz vas-, mangán-, metán- és arzéntartalma a jelenleg érvényes szabványokban meghatározott értékek alá kerüljön, így egészségesebb ivóvíz jusson a háztartásokba.

Ficsor Miklós, a Borsodvíz Zrt. cégvezetője elnézést kért a lakosoktól a próbaüzem alatt néha zavaros víz miatt, ez a jövőben már nem fog előfordulni.

ÉM-BG


Érintett települések

Bekecs

Golop

Prügy

Szerencs

Taktakenéz


A Borsodvíz története

A Borsodvíz Zrt. története több mint hatvanéves múltra tekint vissza, 1951. évben alakult meg az egész megyére kiterjedő Borsodi Vízmű, azóta a társaság, a jogelődöket is tekintve folyamatosan szolgáltat a megyében. A Borsodvíz Zrt.-t 1994-ben hozta létre a megyében működő 193 települési önkormányzat.

Fő tevékenységei a víztermelés, -kezelés, -elosztás, szennyvíz-, hulladékkezelés, településtisztasági szolgáltatás, közmű, vezetékek és vízi létesítmények építése, tervezés, labortevékenység, energiagazdálkodás és automatizálás. A társaság ivóvíz-szolgáltatást 130 településen, szennyvízelvezetést 77 településen végez.

Jelenleg szolgáltatási területükön közel 190 000 lakost látnak el.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában