Helyi közélet

2016.08.17. 07:20

Félmilláért van valami tehetséges szakács?

Miskolc - Ha ön gyártósori összeszerelő, biztosan kap munkát, de a vendéglátóiparban sem marad állás nélkül.

Miskolc - Ha ön gyártósori összeszerelő, biztosan kap munkát, de a vendéglátóiparban sem marad állás nélkül.

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat nemrégiben megjelent adatai szerint Borsod-Abaúj-Zemplén megyében több mint félezer betöltetlen álláshely van. A B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Miskolci Járási Hivatalának Foglalkoztatási Osztálya ácsoktól a víz-, gáz-, fűtésszerelőkig tulajdonképpen minden állásra keres embert. Ha nincs munkája és fodrász vagy fogászati asszisztens jó eséllyel lehet, igaz, nem tucatszámra van igény a két foglalkoztatásra. Gyártósori összeszerelőt viszont összesen 55 főt keresnek, közte autóipari beszállítók.

Láthatóan továbbra is rendkívül kelendőek a vendéglátóiparban dolgozók: szakácsok, pincérek, pultosok, szállodai recepciósok. Ők azok, akiket miskolci telephelyre várnak.

A kazincbarcikai járási hivatal „változó” telephellyel 50 fő szerződéses katonát keres, míg Mucsonyba cukrászt, Mályinkára állatgondozót, Berentére esztergályost, Radostyánba pedig többek között öntőt is várnak. A „tiszaújvárosiak” kapásból ötven ügyfélkapcsolati menedzsert és 25 operátort várnak belépésre. Érdekesség, hogy egyik sem újvárosi telephelyre szól, azonban a tíz gépkezelő már igen. A matyóföldiek összesen 230(!) embert – három különböző helyre – vennének fel gyártósori összeszerelőnek. És igen, Mezőkövesdre is keresnek szakácsokat.

Kevés a tanár

Ózdon már tanárokból is hiány van, legalábbis jelenleg, hiszen egy-egy töri és angol szakos pedagógust várnak, de ha ön asztalos, netán ügyfélszolgálatos üzletkötő, ugyancsak talál Észak-Borsodban munkát. Sátoraljaújhelyben – talán a régi hagyományok miatt is – 22 varrónőt várnak, de a pékeknek és gépkocsivezetőknek is komoly esélye van. A szerencsi járásban is gépkocsivezetőket keresnek leginkább. Rajtuk kívül ácsokat, asztalosokat, lakatosokat is „vadásznak” – többek között.

Keresd magad!

A tokaji hivatal szabókat, varrónőket vár rakamazi telephelyre, Putnokon géplakatost, lakatost, csőszerelőt szeretnének: összesen húszat és nem helybe, hanem Kazincbarcikára.

Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat internetes oldalán lehetőségünk van magunknak is munkát keresni. Ha újságíró, akkor nincs jó hírünk, ugyanis országosan 1 (egy) munkalehetőséget dobott a gép, viszont a tanár szóra 71 darabot. Ha ön például német nyelvtanár, Szécsényben 280 ezer forintot is megkereshet középiskolai tanárként, de mesterszakács végzettséggel soproni munkahelyen több mint fél millióval csábítanak.


Borsodi kereset(t)ek

Foglalkozás – kereset (Ft/hó)

  • Pultos 150 000 fölött
  • Általános asztalos 150 000
  • Gépjárműszerelő 129 000 fölött
  • Ápoló, szakápoló 155–170 000
  • Középiskolai tanár 150 000 fölött
  • Építőmérnök 250 000 fölött
  • „A többit személyesen”

    Logisztikai ügyintéző. Ezzel kapcsolatban tárcsáztuk a munkát ajánló céget: ők 180 ezer bruttót ajánlottak „megfelelés” esetén és „étkezésit” (8000 forint/hó). Feladat? Kapcsolattartás a partnerekkel, ügyfelekkel (telefonos, személyes, írásos, elektronikus). Ha kell reklamációt intézni, a menedzsment munkáját segíteni, különböző irodatechnikai és multimédiás eszközöket is kezelni kell. „Feladat az irodai, ügyviteli adminisztráció vezetése is” – mondta telefonon kérdésünkre egy hölgy. „Rendelések, beszerzések lebonyolításában. A többit személyesen.”


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában