Helyi közélet

2016.07.07. 12:15

Van, akit átvettek, van, akinek mást kínáltak

Miskolc - Július elsejétől a katasztrófavédelem végzi a kéményseprést, megyénkben 31 munkatárssal.

Miskolc - Július elsejétől a katasztrófavédelem végzi a kéményseprést, megyénkben 31 munkatárssal.

Mi lett a miskolci kéményseprő cég dolgozóival, miután elsejétől a katasztrófavédelemhez került a lakossági kéményseprői ipari szolgáltatás? Erről kérdeztük az önkormányzatot, hiszen a korábbi szolgáltató, a Borsodi Kéményseprő Kft. önkormányzati tulajdonban volt, ráadásul a városvezetés korábban azt mondta, tárgyalnak a katasztrófavédelemmel, hogy a régi dolgozók ne maradjanak munka nélkül. A kft.-nél egyébként közel ötvenen dolgoztak, de a katasztrófavédelemtől kapott információk szerint megyénkben csupán 31 kéményseprő kezdte meg a munkát.

A Borsodi Kéményseprő Kft. dolgozói idejében megkapták minden járandóságukat. Koczák Szilvia

Több egyeztető tárgyaláson

– Dr. Kriza Ákos polgármester és Pfliegler Péter alpolgármester több egyeztető tárgyaláson vett részt az országos és a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok vezetőivel, miután a közgyűlés döntését követően a kéményseprőipari szolgáltatás a katasztrófavédelemhez került – kezdte Koczák Szilvia városházi szóvivő. – A megbeszélések célja az volt, hogy a változás ne érintse hátrányosan a kéményseprőipari cég dolgozóit, hogy a katasztrófavédelem – lehetőségeikhez mérten –minél több szakembert vegyen át a Borsodi Kéményseprő Kft.-től. A tárgyalások eredményeként is, mintegy 50 munkatársból 29 kéményseprő szakmunkás, kéményseprő mester, adminisztrátor kezdte meg munkáját július elsejétől a katasztrófavédelemnél, ahol összesen 31 ember látja el ezeket a feladatokat. Azon dolgozók számára, akik nem kívántak a katasztrófavédelemnél dolgozni vagy akiket a katasztrófavédelem nem tudott átvenni, a Miskolci Önkormányzat állásbörzét szervezett a Városházán, amelyen a több mint 20 embernek – a szakszervezet jelenlétében – önkormányzati cégek kínáltak álláslehetőségeket.

A szóvivő azt is elmondta, a cég végelszámolása kapcsán a munkatársak munkaviszonyának megszüntetése a megyei kormányhivatal munkaügyi központjával szorosan együttműködve, csoportos létszámcsökkentés keretében történt, az idevonatkozó előírások betartása mellett.

„A Borsodi Kéményseprő Kft. dolgozói idejében megkapták minden járandóságukat. Miskolc vezetése minden tőle telhetőt megtett a korábbi önkormányzati cég munkavállalói számára történő átmenet biztosítására és a szolgáltatás zökkenőmentes, a polgárok biztonságát szolgáló átadására” – fogalmazott a szóvivő.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában