Helyi közélet

2016.06.22. 08:57

Múzeumok Éjszakájára várják a látogatókat Miskolcon

Miskolc - Közönségdíjas programmal készül a Herman Ottó Múzeum.

Miskolc - Közönségdíjas programmal készül a Herman Ottó Múzeum.

Az idei Múzeumok Éjszakája „Hősök, felfedezők, újítók” elnevezésű nívódíj pályázatán közönségdíjas lett a miskolci Herman Ottó Múzeum által összeállított program. Ezzel egymillió forint is jár az intézménynek, amit a Múzeumok Éjszakája programjainak megrendezésére költenek. Pusztai Tamás, az intézmény igazgatója a díj kapcsán elmondta, hogy a közönség persze nem elsősorban a Múzeumok Éjszakájára összeállított programra szavazott, az egész éves „társadalmi felelősségvállalás” nyerte el a voksolók tetszését.

Mindent bele!

A díj persze kötelezi a Herman Ottó Múzeumot. Így azzal az elképzeléssel indultak neki, hogy szombat este és éjszaka egy kicsit ki kell fordítani a világot a sarkából, hiszen a közönség azt várja, hogy olyat mutassanak meg, ami ott van a múzeumban, de máskor nem látható.

A múzeum a „Nőttön nő” címet adta a rendezvénynek. Ennek keretében például puttójárat indul és a barokk művészet világába vezetik a látogatókat, a HOMbár elnevezésű múzeumi tereferéző és szürcsöldében papírszínházi mesék, falvédőtervezés, befőttcímke-készítés lesz gyerekeknek és rendhagyó tárlatvezetések, performanszok, filmvetítések várják a felnőtteket, akik „őserdei ösvényeken” vagy a „Kárpátok ásványai” között is kalandozhatnak.

„A raktárak mélyén…” programban ezen az éjszakán bepillanthatunk a képzőművészeti gyűjtemény kincseibe. A legfiatalabbakat a Színezd újra! felhívással várják, itt a gyerekek segítségével klasszikus festmények bújhatnak új köntösbe.

A nyolc kiállítási helyszín meglátogatására jogosító belépő 1200 forint, de a gyermekek, diákok és nyugdíjasok 600 forintért válthatják meg. A 3200 és 3800 forintos családi belépő (2 felnőtt 2 gyermek, illetve 2 felnőtt 3 gyermek) elővételben váltható meg.

Varga Gábortól, a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár osztályvezetőjétől megtudtuk, immár hagyományosan az intézmény is csatlakozik a Múzeumok Éjszakája miskolci programjaihoz mégpedig a Mindszent téri épület udvara helyszínnel.

- ÉM-SZB -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában