Helyi közélet

2016.06.21. 11:28

Légy erős! – egy nap a kábítószer ellen Miskolcon

Miskolc - Pénteken a Szinva teraszon várják programok a miskolciakat a kábítószer-ellenes világnapon.

Miskolc - Pénteken a Szinva teraszon várják programok a miskolciakat a kábítószer-ellenes világnapon.

Június 26-át a kábítószer elleni küzdelem világnapjává nyilvánította az ENSZ közgyűlése 1987-ben. Ez adja az apropót, hogy június 24-én, pénteken Miskolcon a Szinva teraszon a kábítószer-ellenes világnap alkalmából különböző programokkal várják az érdeklődőket.

Elriasztó adatsor

Az erről szóló sajtótájékoztatón Kiss Gábor, Miskolc alpolgármestere elmondta, hogy a rendezvény célja az, hogy felhívja a figyelmet a drog­fogyasztás veszélyeire. „Világszerte mintegy 200 millióra tehető a rendszeres drogfogyasztók száma. Havi rendszerességgel 110 millió ember használ valamilyen kábítószert, 25 millióan pedig már drogfüggők. A kábítószerek évente körülbelül 200 ezer ember haláláért felelősek – foglalta össze az alpolgármester. Ezek mellett az adatok mellett nem lehet némán elmenni…”

Szórakoztatva nevelés

Papp Csaba, a Miskolci Egészségfejlesztési Intézet megbízott főigazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy a város esztendők óta újabb és újabb elemekkel bővíti a kábítószer-ellenes programját. Mintegy félszáz középiskolás vett részt például a kortárs segítő képzésben, és ez a program folytatódik a következő tanévben is.

A miskolci „Légy erős!” kábítószer-ellenes világnap alkalmából rendezendő programon lesz zumba, mazsorettbemutató, balettelőadás, stresszoldó torna és zene, koncert, valamint tánc. A Kábítószerügyi Egyeztető Fórum tagjai beszélgetésre, önismereti játékokra várják a fiatalokat. A résztvevők egy „Légy erős!” feliratú világító szilikonos karkötőt is kapnak ajándékba.

- ÉM-SZB -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában